ΣΥΡΙΖΑ Χίου| Έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών, είναι απέναντι από τον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό

Μια νέα περίοδος για την χώρα ξεκίνησε μετά από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, με τους εργαζόμενους και την νεολαία στο επίκεντρο.

Η Βελτίωση της καθημερινότητας αποτελεί άμεση προτεραιότητα, με την νομοθέτηση μέτρων  σε αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ελάφρυνση των συμπολιτών μας που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, δίνοντας  ταυτόχρονα ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Ήδη

  1. Με την έξοδο από τα μνημόνια επεκτάθηκαν οι όροι επτά κλαδικών συμβάσεων εργασίας για πάνω από 200.000 εργαζόμενους.
  2. Δρομολογείται η αύξηση του κατώτατου μισθού  και καταργείται ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25 ετών.

 

Το επόμενο διάστημα

  • Μέχρι το τέλος του έτους νομοθετείται η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 50% για 1,2 εκατ.χαμηλές περιουσίες και 30% μεσοσταθμικά.
  • Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών με εισοδήματα πάνω από 7.000 ευρώ από 1-1-2019.
  • Μείωση κατά δύο μονάδες του μεγάλου συντελεστή ΦΠΑ από 24% στο 22% και κατά μια μονάδα του μικρού από 13% σε 12%,από 1-1-2021.
  • Μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις μονάδες από 29%στο 25%,από 1-1-2019 και σε βάθος τετραετίας.
  • Καταργείται ο φόρος επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες ,ΚΟΙΝΣΕΠ,από 1-1-2019.
  • Επιδοτείται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα έως 25 ετών και σε βάθος διετίας
  • Εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από 70 έως 200 ευρώ το μήνα με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες από τον Ιανουάριο του 2019.
  • Ενίσχυση και μονιμοποίηση του προγράμματος <<Βοήθεια στο σπίτι>>, με την 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.
  • Ενίσχυση της Ειδικής αγωγής στα σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών εξειδικευμένου προσωπικού.

Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ,έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών, είναι απέναντι  από τον νεοφιλελευθερισμό,την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, νοιάζεται για τα δικαιώματα όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και αγωνίζεται για μια δημοκρατική κοινωνία.

Σε εντελώς αντίθετη πλευρά η ΝΔ  εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών,συμφωνεί και προτείνει το ασφαλιστικό του Πινοσέτ,την διάλυση την κοινωνικού  κράτους και της δημόσιας Παιδείας και υγείας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.