ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Aυτή η σχολική χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αρχή στα δεδομένα της Παιδείας.

Ανακοινώθηκε στις 6-9-2018 από το Υπουργείο Παιδείας ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων 19.480 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει γίνει ποτέ, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δίνοντας ιδιαίτερη  προτεραιότητα, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή /και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,σύμφωνα και με νομοθετική ρύθμιση την οποία ουδέποτε εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αφήνοντας αυτά τα σχολεία ανοχύρωτα.Τόση σημασία έδιναν..

Για δεύτερη φορά, γίνεται  έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλαμβάνονται για το σχολικό έτος 2018-2019 σε νησιωτικές περιοχές, με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κανονικότητα στην εκπαίδευση κατακτιέται χρονιά-χρονιά και αυτή η σχολική χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αρχή στα δεδομένα της Παιδείας.

Όσο για το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΟΔΕ Χίου  ,απλά θα αναφέρουμε τα δεδομένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το Δημόσιο σχολείο με έργα και όχι μόνο με  λόγια ,αντίθετα αν προλάβαινε η ΝΔ δεν θα είχε διαλύσει μόνο την επαγγελματική εκπαίδευση και θα την είχε παραχωρήσει στους φίλους της ιδιώτες, αλλά θα είχε κλείσει και όλα τα σχολεία στα ακριτικά νησιά στα πλαίσια του δημοσιονομικού νοικοκυρέματος.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα κενά τα οποία θα καλυφθούν κατά την β φάση  και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.Στον αγιασμό θα βρίσκονται στα σχολεία της Β΄Χίου  και όλης της Χίου, τόσο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όσο και οι αναπληρωτές.

Μην  κάνετε όμως  στην ΝΟΔΕ τους έκπληκτους  και τους συγχυσμένους και το παρουσιάζετε ως μέγιστο γιατί επί των ημερών σας τα σχολεία μέχρι και  τον Ιανουάριο  είχαν ακόμα κενά  τα σχολεία και τα παιδιά δεν είχαν βιβλία.Μην  μας  προκαλείται γιατί μόνο ως κακό όνειρο θυμόμαστε τι κάνατε για την εκπαίδευση.

Οι μαθητές-τριες και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα  να είσθε σίγουροι ότι βλέπουν ποιος νοιάζεται έμπρακτα και όχι με μικροπολιτική σκοπιμότητα.

 

Παραθέτουμε πίνακα με τις προσλήψεις αναπληρωτών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς από το 2011-2012 μέχρι σήμερα.Τα στοιχεία που φυσικά δεν αμφισβητούνται είναι η καλύτερη απόδειξη για το ποιος νοιάζεται και ποιος υποκρίνεται

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.