Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 7- 09/12/2019)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

*Θέλουμε να σχολιάσουμε πολλά και διάφορα στην ευρύτερη επικαιρότητα, αλλά η τοπική είναι τόσο πλούσια που δεν μας μένει χώρος για όλα… Προσεχώς…

*Ξεκίνησε η τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου διακόσμου από τον Δήμο στην πόλη και τα χωριά. Ομολογουμένως, τουλάχιστον όσον αφορά το κέντρο της πόλης, είναι ο ομορφότερος των τελευταίων τριών ετών. Αναμένουμε και την τοποθέτηση της φάτνης στην κεντρική πλατεία (όχι σε υποδεέστερη…), ώστε μαζί με το πλήθος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται να συμπληρωθεί το εορταστικό κλίμα, κυρίως για τα μικρά παιδιά.

*Να πούμε, βέβαια, ότι Χριστούγεννα σημαίνει γέννηση του Χριστού, δηλαδή έλευση του Θεανθρώπου Μεσσία στον κόσμο, για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. «Θεός ενηνθρώπησεν ίνα ημείς θεοποιηθώμεν» αναφέρει ο Μέγας Αθανάσιος. Έτσι, Χριστούγεννα χωρίς Χριστό δεν είναι Χριστούγεννα. Για τον Χριστιανό, Χριστούγεννα σημαίνει αποφυγή του εγωισμού και της αμαρτίας, νηστεία, εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, συγχώρεση, συμφιλίωση, αγάπη στον πλησίον (και σε αυτόν που μας έχει πειράξει), φιλανθρωπία, αλληλεγγύη. Όχι μπαλόνια, δέντρα και Αι΄Βασίληδες με κόκκινα ρούχα ! Ωραία είναι αυτά, για την δημιουργία ατμόσφαιρας στα παιδιά, αλλά δεν αποτελούν το πραγματικό πρότυπο ουσιαστικών Χριστουγέννων !

*Τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνουμε μια δημόσια διένεξη, μεταξύ της διοίκησης του Νοσοκομείου και του Σωματείου εργαζομένων σ΄αυτό. Καλό είναι, να δοθεί χώρος έκφρασης και συνεργασίας εκατέρωθεν, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους διενέξεις. Η αγαστή συνεργασία επιτυγχάνεται όταν υφίσταται καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές. Πιστεύουμε η διοίκηση να ξεκινήσει έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με το Σωματείο, επ΄ ωφελεία αμφοτέρων. Και, επιτέλους, να γίνουν προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, διότι όλοι όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο πραγματικά υπερβάλουν εαυτόν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εάν σε ένα εξάμηνο από σήμερα δεν γίνουν προσλήψεις και δεν αυξηθεί η δύναμη των εργαζομένων (κάθε είδους), εάν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας ας υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλα τα μέλη της διοίκησης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ας καταγγείλουν στο χιώτικο λαό τη σημερινή κυβέρνηση ως μια από τα ίδια, δηλαδή πιστή απότοκο της προηγούμενης !

*Καλές οι δηλώσεις μελών της ΝΟΔΕ Χίου της ΝΔ και τα άρθρα στον Τύπο, περί της πορείας του κράτους, την αλλαγή πολιτικής, κλπ., αλλά η ΝΟΔΕ Χίου δεν έχει -εν συνόλω σύνθεσής της- εκφραστεί για το μείζον ζήτημα δημιουργίας νέας δομής μεταναστών στη Χίο εδώ και 20 ημέρες (μάλιστα, ενώ ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ κ. Χρυσοχοίδης δεν συμπεριέλαβε στις υπό κατάργηση δομές των νησιών την ΒΙΑΛ Χίου, δηλαδή θα έχουμε στη Χίο δυο δομές φιλοξενίας περί των 8-10.000 μεταναστών !!!). Θέλουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση από τη ΝΟΔΕ: Συμφωνεί ή διαφωνεί με την εκφρασθείσα –από κυβερνητικά στελέχη– πολιτική, όσον αφορά στη Χίο; Εάν συμφωνεί να βγει να το πει στο λαό της Χίου. Εάν διαφωνεί, να δηλώσει τι θα πράξει εάν δεν εισακουστεί. Όχι μεσοβέζικα λόγια, ξεκάθαρα! Αναμένουμε …

*Για μια ακόμη φορά, υποχρεώνομαι να σχολιάσω δημόσια, τις δημόσιες δηλώσεις του γνωστού “άφιλου” αιρετού, που έχει πάθει “αμόκ” και παρακολουθώντας όλα μου τα δημοσιεύματα, θεωρεί ότι απευθύνομαι σ΄ εκείνον, σπεύδοντας να ζητήσει δημοσιογραφική βοήθεια για να μου απαντήσει εμμέσως !

Τελευταίο του κατόρθωμα; H απάντησή του ότι ενήργησε εκείνος για ζήτημα υγειονομικής φροντίδας σε τομέα που ουδεμία σχέση είχε. Και δεν είχε διότι, εάν είχε, η παρέμβασή του θα έπιανε τόπο εάν το αρμόδιο Υπουργείο ξεκινούσε τη δράση του από το Βόρειο Αιγαίο και όχι το Νότιο (που ξεκίνησε). Επίσης, θα γνώριζε τις ημερομηνίες άφιξης των κλιμακίων στα νησιά, κάτι που στο Νότιο Αιγαίο γνώριζαν εγκαίρως και ήδη δρουν εκεί.

Δεύτερη γκάφα του, η απάντησή του, για σχόλιό μου στο facebook, που δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά άλλον αυτοδιοικητικό αιρετό που οικειοποιήθηκε το γεγονός της δράσης. Δηλαδή, ξεκάθαρα, κι επειδή ο άνθρωπος θεωρεί ότι όλα περιστρέφονται πέριξ αυτού, “έχει τη μύγα και μυγιάζεται”…

Τρίτη γκάφα -καλά, εδώ, δεν ήξερε να απευθυνθεί σε έναν δημοσιογράφο να τον προστατεύσει; – κοινοποίησε συνημμένα με την απάντησή του (ως δική του ενέργεια, και καλά !!!) απόσπασμα πρακτικού της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου που μετέχει και τοποθετήθηκε. Ξέχασε, όμως, δυο βασικά ζητήματα: α) Ότι το θέμα δεν το έθεσε προς συζήτηση και λήψη απόφασης εκείνος (ώστε να παρουσιάζει το πρακτικό ως δική του ενέργεια), αλλά άλλος αιρετός ! & β) Ότι, σε όλη την τοποθέτησή του προβάλλεται ως απολογούμενος, απαντώντας –και παράλληλα τοποθετούμενος– στην εισήγηση του εισηγητή που το έφερε προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Δηλαδή, με δυο λόγια, καί δεν ήταν εκείνος ο επισπεύδων εισαγωγής του θέματος, αλλά καί οικειοποιήθηκε κάτι που, κοινοβουλευτικός αιρετός του Νότιου Αιγαίου μερίμνησε να γίνει. Εξάλλου, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει σε άλλον αιρετό του ίδιου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Όσο για το ότι απαντά σε δημοσίευμα που δεν αναφερόταν σ΄ εκείνον, έ, αυτό το αφήνω στην κρίση όσων μας διαβάζουν…

Και επειδή είδα ότι, κάθε φορά, που απαντά σε οτιδήποτε, αναφέρει «ο κόσμος με εκτιμά ως άνθρωπο και επιστήμονα, γι΄αυτό με τιμά στις εκλογές…» και «απαντώ σε “άσπονδους” φίλους μου…», κλπ., αλλά και για να τελειώνουμε μαζί του, ας ακούσει τα εξής, που πιστεύω να τον βοηθήσουν στο εγγύς μέλλον:

Α) Φίλους δεν έχεις, τουλάχιστον στην πολιτική, διότι όπου έχεις ασχοληθεί τα έχεις κάνει μαντάρα. Ένα χτίζεις και δέκα χαλάς ! Λόγω του κυκλοθυμικού χαρακτήρα σου, ουδείς στεριώνει δίπλα σου και ουδείς δύναται να συνεργαστεί μαζί σου ! (εδώ μου θυμίζεις και άλλον αιρετό των ημερών μας…, σε άλλο βαθμό αυτοδιοίκησης…).

Β) Αφού όλοι σε εκτιμούν (στην πολιτική), πες μας πώς γίνεται να μην σε ακολούθησε ούτε ένας στο νέο σου εγχείρημα από την περίοδο που θήτευσες ως επικεφαλής, είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Εδώ, βέβαια, γλύτωσαν αυτοί που σε ήξεραν και δεν ήλθαν κοντά και την ΄΄πάτησαν΄΄ όσοι σε εμπιστεύτηκαν, σε στήριξαν και “αδειάστηκαν” πολιτικά, όταν πλέον το “εμπόρευμα”ήταν σίγουρο και εκλογικά ΄΄κλεισμένο΄΄…!!!

Γ) Αφού θεωρείς εαυτόν πετυχημένο, γιατί όπου ασχολήθηκες δεν ζήτησες δεύτερη φορά την ψήφο του λαού στην ίδια θέση;  Έκανες τα πάντα σε τέσσερα χρόνια ή μήπως φοβήθηκες ότι θα “φάς μαύρο” και αποσύρθηκες κομψά ;

Δ)Πως είναι δυνατόν κανένα έμπειρο, σοβαρό και φερέγγυο στέλεχος να μην επιθυμεί συνεργασία μαζί σου;

Ε) Το πόση σοβαρότητα και φερεγγυότητα έχουν τα λόγια σου, φάνηκε από το γεγονός ότι, έβριζες δημόσια το πρόσωπο που λίγες ημέρες κατόπιν αποδέχθηκες να εκπροσωπείς- αντιπροσωπεύεις, αντί να έχεις την ευθιξία να παραιτηθείς ! Αλλά, ως φαίνεται είναι γλυκιά η εξουσία και οι απολαβές της… !!! Ξεχνάς, όμως, ότι η Χίος είναι μικρός τόπος και όλα αυτά συζητήθηκαν πολύ κι ο κόσμος πλέον κατάλαβε πολλά …

ΣΤ) Όσο για την ψηφοσυλλογή, την οποία ουδείς σου αμφισβήτησε, είναι ηλίου φαεινότερο και έκπαλαι γνωστό ότι, τα συνταγολόγια ελκύουν την προτίμηση του λαού. Αλλά, για όσους πλέον επήλθαν σε συνταξιοδότηση, η πρόθεση ψήφου αγγίζει στο μείον 50 % των πρότερων καιρών… !!! Εάν λοιπόν, ξανασχοληθείς με οποιονδήποτε φορέα ή βαθμό (κι εάν η ηλικία σου τότε το επιτρέπει), έχε το υπόψη σου αυτό. Προσωπικά, πιστεύω ότι, λόγω του χαρακτήρα σου, όπως έκαμες “κουβάρι” τους πάντες απ΄ όπου πέρασες, θα κάμεις και τους τωρινούς !!! Είναι νομοτελειακό αυτό … Και στο τέλος θα τους αφήσεις “στα κρύα του λουτρού”…, στηρίζοντας τον αντίθετό τους… !!! (πρωτάρα σου, δα…!!!).

Ας κρατήσουν, όσοι μας διαβάζουν, το σημείωμα αυτό κι ας το ξαναδούν σε 3,5 χρόνια, υγεία να υπάρχει, πρώτα ο Θεός !

Αυτά, επί του παρόντος, ευχόμενος να μην ξαναχρειαστεί να επανέλθω !

*Και την άλλη φορά με το καλό, φίλοι μου, πολλά και διάφορα θέματα. Μέχρι τότε τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου !-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.