Σύλλογος επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα: … “από τον Άννα στον Καϊάφα”

Όσον αφορά την χρήση της παραλίας του Καρφά από τους επαγγελματίες της περιοχής , μας έστειλαν την έντονη διαμαρτυρία τους που έχει ως ακολούθως:

“Ο Σύλλογος επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα διαμαρτύρεται εντονότατα, για άλλη μια φορά, εξαιτίας της ιδιότυπης ομηρίας με την οποία έρχεται αντιμέτωπος για   πολλοστή φορά. Μέλη του συλλόγου δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά τις επιχειρήσεις τους και αναγκάζονται να λειτουργούν με άνισους όρους σε σχέση με άλλες περιοχές. Έχουμε εδώ και πολλούς μήνες πριν ενημερώσει,  αλλά δυστυχώς ούτε η πανδημία στάθηκε ικανή ώστε να αντιληφθούν οι ιθύνοντες σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες και να δοθεί έγκαιρη λύση. Συγκεκριμένα, κομμάτι μέρους της παραλίας, μεταξύ των ιδιοκτησιών εστιατορίου Καρατζά έως πρώην Γιαμού ,ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) και τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται με πρόσωπο στον πεζόδρομο του Καρφά για να μπορούν να κάνουν χρήση της παραλίας (τοποθέτηση ξαπλώστρων, ομπρελών κλπ.)  πρέπει να συνάψουν 2 συμβάσεις! Πρώτα με την ΕΤΑΔ και κατόπιν να επιδείξουν την σύμβαση αυτή στην Κτηματική Υπηρεσία ώστε να συνάψουν την δεύτερη και να έχουν το πολυπόθητο “πρόσωπο” στη θάλασσα!! Φέτος και ενώ έχουν καταβληθεί τα ποσά από τους επαγγελματίες προς την ΕΤΑΔ, κολλάει η σύμβαση σε μία υπογραφή του “υπεύθυνου” της υπηρεσίας!! Έτσι οι επαγγελματίες αδυνατούν να κάνουν χρήση της παραλίας με αποτέλεσμα για άλλη μία χρονιά να φαίνεται η παραλία του Καρφά άδεια. Πολλοί Χιώτες και λίγοι τουρίστες που έρχονται δεν μπορούν να έχουν εξυπηρέτηση και αντίστοιχες παροχές .

Θα πρέπει ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρηθεί στον Δήμο Χίου  ώστε οι  επαγγελματίες να έχουν την δυνατότητα της άμεσης λύσης των προβλημάτων τα οποία προκύπτουν κάθε φορά. 

Λυπούμαστε για άλλη μία φορά διότι ο τρόπος αντιμετώπισης,  στα ανυπέρβλητα πλέον εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν μέλη του συλλόγου μας, είναι ο γνωστός “από τον Άννα στον Καϊάφα”. Τα δύο σχεδόν χρόνια λουκέτου των επιχειρήσεων, δυστυχώς δεν στέκονται ικανά, ώστε οι “αρμόδιοι” να αντιληφθούν την απόγνωση που αντιμετωπίζει ο κλάδος . Ο σύλλογος με κάθε νόμιμο μέσο θα προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του.”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΦΑ – ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ – ΜΕΓΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.