Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου: “Σε κάθε Δήμο, οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται . Εκείνοι που παραμένουν είναι οι εργαζόμενοι”

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου με αφορμή  απαράδεκτα και επικριτικά σχόλια που έγιναν σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, σε βάρος υπαλλήλων, από την πλευρά αιρετών μελών της δημοτικής αρχής (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), διατρανώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εργαζόμενοι του δήμου, δεν θα ανεχτούν πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές που απαξιώνουν την υπηρεσιακή και προσωπική αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες  στους Δημότες .

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι  δήμοι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό (συνταξιοδοτήσεις, μετακινήσεις),αφού προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν εδώ και χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν όλη τη διάθεση να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή και να υλοποιήσουν το πρόγραμμά της, φτάνει αυτό να γίνεται με βάση τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις χωρίς να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται ο ρόλος τους. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι αιρετοί να αφήσουν τους υπαλλήλους μακριά από πολιτικά παιχνίδια, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των δημοτών.

Οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να μεριμνούν για την ανάπτυξη εργασιακής ειρήνης εντός του φορέα τους. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να σέβονται τις προσωπικές και υπηρεσιακές απόψεις των υπαλλήλων και να επιδιώκουν την ανάπτυξη σχέσεων καλόπιστης και ειλικρινούς συνεργασίας.

Σε κάθε Δήμο, οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται . Εκείνοι που παραμένουν είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όπως όλοι,  έχουν υποστεί και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης των μνημονίων και της οικονομικής κρίσηςγενικότερα,  έχουν  απωλέσει  τα περισσότερα από τα δικαιώματά τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν αξιώνουν το σεβασμό και την εκτίμηση που τους αρμόζει.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από 1 Ιανουαρίου 2021
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο,
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών και φορέων και διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα τους.

 

 

 

Η Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΣΟΦΙΑ ΓΑΤΑΝΑ                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.