Σύσκεψη φορέων στην Χίο για τον θάνατο ασθενή περιμένοντας ασθενοφόρο

 

Σε «συστράτευση των κοινωνικών δυνάμεων του νησιού» για τα θέματα υγείας καλεί για την Τετάρτη, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).
Αφορμή για το κάλεσμα (στη 1.00 μ.μ., 26 Ιανουαρίου) στο Εργατικό Κέντρο Χίου είναι το τραγικό περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, όταν δεν πρόλαβε να μεταφέρει ασθενή στο Νοσοκομείο Χίου το ΕΚΑΒ λόγω πολλαπλών κλήσεων την ίδια ώρα. «Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μήνας από τότε που το ΣΕΣΝΟΧ προειδοποίησε, ότι θα θρηνήσουμε θύματα από την κατάσταση διάλυσης, που επικρατεί στο ΕΚΑΒ και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ξανά. Το Σάββατο 22/1, ένας συμπολίτης μας χάθηκε χωρίς να προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, γιατί υπηρετούσε ένα μόνο ασθενοφόρο που έπρεπε να εξυπηρετήσει 4 περιστατικά», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο, που θέτει μια σειρά ακόμα θεμάτων στο χώρο της υγείας τονίζοντας, ότι χρειάζονται 12 άμεσα μόνιμες προσλήψεις διασωστών στον Τομέα ΕΚΑΒ Χίου, το Σωματείο επισημαίνει ότι στο Νοσοκομείο Χίου:
«Παραμένουν κενές περισσότερες το 40% των οργανικών θέσεων προσωπικού, περισσότεροι από 15 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος ολόκληρου του προσωπικού), 7 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και περισσότεροι από 110 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με απόλυση».

Πηγή: ertnews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.