Τα αιτήματα των μαστιχοπαραγωγών προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας στον Βουλευτή Χίου, κ. Μηταράκη, επισήμανε πως θα παραμείνει δεκτικό σε προτάσεις που κατατίθενται από τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του γεωργοασφαλστικού συστήματος και της νομοθέτησης ενός νέου, εκσυγχρονισμένου και βελτιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Μηταράκης είχε αποστείλει μια αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, και εξέφρασε τα αιτήματα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τις πιθανές αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από φυσικές καταστροφές στο πλαίσιο της διαδικασίας τροποποίησης του περιεχομένου του Ειδικού Κανονισμού Ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ. Τα αιτήματα αφορούσαν στην επιμήκυνση της περιόδου κάλυψης της συλλογής της μαστίχας ως 15/10 και τη μείωση του ποσοστού σε 2%, βάσει του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές προς τον ΕΛΓΑ.

Το Υπουργείο απαντά στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ως εξής:

«Το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή εντός των επομένων μηνών, κατόπιν διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης λαμβάνονται υπ’ όψιν και αξιολογούνται όλες οι προτάσεις που κατατίθενται από παραγωγούς και φορείς τους, όπως η πρόταση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.