Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και Καταστροφής (1919-1922)

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», έκθεση για ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (γραμματόσημα, σφραγίδες, επιστολές) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (1919-1922), στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης».

Στην έκθεση, πέρα από τους χάρτες των Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα και τις σφραγίδες, εκτίθεται ένας μεγάλος αριθμός συγκλονιστικών επιστολών, από το Μικρασιατικό Μέτωπο (Εκστρατεία και Καταστροφή). Πρόκειται για πρωτογενείς ιστορικές πηγές που δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μάθουν ηρωικά κατορθώματα των άμεσων προγόνων τους και παράλληλα την αξία των υψηλοφρόνων αρχών και κύρια της πατρίδας, σε μια εποχή που το έλλειμμά τους αποτελεί ένα από τα κύρια αιτιατά της παρακμής  μας.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει, με ομιλία του, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρίας Αθηνών, Νίκος Μ. Καρδασιλάρης, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:30. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για Σχολεία και ποικιλώνυμους επισκέπτες, από Τρίτη 11 έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 15:00, όπου θα παρέχεται ενδελεχής ξενάγηση από επαΐοντες Καθηγητές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.