Τα παιδιά του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης βοήθησαν στον καθαρισμό της παραλίας της Επάνω Σκάλας

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021  μαθητές  του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης “Γιάννης &  Αριστείδης Δελής” με την καθηγήτρια του σχολείου Φανή Αξή, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας της Επάνω Σκάλας, στο πλαίσια του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος).

Τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Απειλούν την υγεία των ανθρώπων, υποβαθμίζουν τη θαλάσσια ζωή και επιβαρύνουν την οικονομία των παράκτιων περιοχών. Οι μαθητές μας συμμετέχοντας στον καθαρισμό, δίνουν το παράδειγμα σε άλλους και συνειδητοποιούν την έκταση του προβλήματος από κοντά. Επίσης, με την καταγραφή των ποσοτήτων και την προέλευση των απορριμμάτων σε δελτίο καταγραφής, συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος, βελτιώνοντας την επιστημονική γνώση.

Ευχόμαστε το παράδειγμα των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης να βρει κι άλλους μιμητές προκειμένου να αναπτυχθεί  περαιτέρω το εθελοντικό πνεύμα και η οικολογική συνείδηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.