Τα «Σινεμά της Χίου» την Τετάρτη στο «Μαρία Τσάκος»

Τα «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα», ένα βιβλίο-ντοκουμέντο του Δημήτρη Φρεζούλη από τις Εκδόσεις «άλφα πι» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 20.15 στο αίθριο του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος.

Ενα βιβλίο γέννημα της λατρείας για το σινεμά που αγάπησαν γενιές και γενιές. Μια ιστορική αναδρομή από τότε που έγινε η πρώτη προβολή στη Χίο και όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι σήμερα. Μια υπέροχη περιήγηση σε όλα όσα σημάδεψαν τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν συστηματικά με τη μεγάλη οθόνη, την κοσμοπλημμύρα των θεατών, ιδιαίτερα στη δεκαετία του ‘ 60, τα σοβαρά και τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια των προβολών. Τις σχολικές απαγορεύσεις, τα ακατάλληλα, τα αυστηρώς ακατάλληλα. Και συνεντεύξεις από τους σινεματζήδες εκείνης της εποχής, αλλά και μαρτυρίες και αναμνήσεις από όλους όσοι βίωσαν το παλιό σινεμά.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δήμος Αβδελιώδης και αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Αρετή Παληού και ο Γιάννης Κουγιούλης, ενώ θα συντονίσει ο Κώστας Ζαφείρης. Θα προβληθούν και αποσπάσματα από συνεντεύξεις παλιών μηχανικών του κινηματογράφου.

Δήμος Αβδελιώδης: «Το βιβλίο-«έπος» του Φρεζούλη που τιμά τη Μνήμη».

Μίμης Μουτσάτσος: «Ένα ντοκουμέντο, όχι μόνο για τον κινηματογράφο στο νησί μας, αλλά για την παράλληλη ιστορία του τόπου, τις χαρές και τις λύπες, τους αυταρχικούς και τους ήρεμους χρόνους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.