Τα Ψαρά αποχαιρετούν τον γιατρό Νίκο Μαυροκέφαλο

Ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρών ο γιατρός Νίκος Μαυροκέφαλος παραμένοντας στο νησί και προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες του για 15 μήνες.

Σε ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, εκπροσωπώντας το σύνολο των κατοίκων και δημοτών του νησιού, επέδωσε στον ιατρό Νίκο Μαυροκέφαλο τιμητική πλακέτα, ευαρέσκεια και ένα αναμνηστικό ιστορικό λάβαρο του νησιού, σε μια λιτή εκδήλωση με έντονα συναισθήματα συγκίνησης.

Όπως ανέφερε αναλυτικά στο μήνυμά του ο Δήμαρχος:

«Ο Νίκος απ’ την πρώτη μέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, αψηφώντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που έγιναν ακόμη δυσκολότερες με την έλευση της πανδημίας, φρόντισε πρωτίστως να καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας με όλους τους φορείς και τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.

Άσκησε το ιατρικό του λειτούργημα με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσέφερε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες  του νησιού μας. Δούλεψε αγόγγυστα, αφιερώνοντας εξ’ ολοκλήρου ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο του στο ιερό καθήκον, οργάνωσε το ιατρείο και φρόντισε για τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό του.

Ήταν παρών όπου και όταν χρειαζόταν, αποτέλεσε δε το αποκούμπι ιδιαίτερα των ηλικιωμένων δημοτών μας, που τον είχαν και μεγαλύτερη ανάγκη, παρέχοντάς τους πέραν των ιατρικών του υπηρεσιών ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον φίλο γιατρό τόνισε:

«Αγαπητέ φίλε Νίκο, σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερες στο νησί μας.

Θέλω να ξέρεις ότι στις αποσκευές θα πάρεις μαζί σου την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό όλων των Ψαριανών. Θα σε συνοδεύουν επίσης οι πιο εγκάρδιες ευχές μας για μια λαμπρή επαγγελματική διαδρομή παραμένοντας πάντα ο αγνός, άδολος άνθρωπος και άξιος λειτουργός του Ιπποκράτη, όπως σε γνώρισαν και σε λάτρεψαν οι κάτοικοι του ηρωικού νησιού μας.

Σε μόλις 15 μήνες παραμονής στο νησί μας και στο ιατρείο μας, με το ήθος σου, την εν γένει συμπεριφορά σου και την επιστημονική-επαγγελματική σου επάρκεια κέρδισες επάξια μια μόνιμη θέση στην καρδιά μας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.