Τελετή ορκωμοσίας νέων Ανθυπολοχαγών στη ΣΣΕ υπό την ΠτΔ (Βίντεο)

 

Με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών τάξεως 2021 «Επίλαρχος Κωνσταντίνος Τζαβέλλας» στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 230 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 189 από την Ελλάδα (163 άνδρες και 27 γυναίκες), 35 από την Κύπρο (34 άνδρες και μία γυναίκα), δύο από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, δύο από τη Μολδαβία, ένας από το Μαυροβούνιο και ένας από την Αρμενία.

Τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.