Τηλεδιάσκεψη των 13 Περιφερειαρχών με τους φορείς του τουρισμού της χώρας για τη φετινή τουριστική περίοδο

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους φορείς του τουρισμού στη χώρα, είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες, με αντικείμενο το συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών και του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσου, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρου Βασιλικού και του Προέδρου της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη.

Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ενημέρωσαν τους Περιφερειάρχες για τις ανησυχίες τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον τουρισμό και τις εκτιμήσεις τους για τη φετινή τουριστική περιόδο, αλλά και τα ζητήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού. Επίσης, κατέθεσαν σειρά προτάσεων για δράσεις τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «για όλες τις Περιφέρειες της χώρας ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Σχεδόν το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό και με τους ανθρώπους του τουρισμού είμαστε αποφασισμένοι να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, προκειμένου να υποστηρίξουμε το τουριστικό προϊόν και να αναχαιτίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Θα είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τους τουριστικούς φορείς όλο το επόμενο διάστημα, ώστε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή τουριστική περίοδο, να λύσουμε προβλήματα, να υποστηρίξουμε τις θέσεις τους προς την κυβέρνηση και να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν με κάθε τρόπο. Επάνω μας μπορείτε να υπολογίζετε. Είμαστε σταθεροί σύμμαχοί σας και θεωρούμε όλοι οι Περιφερειάρχες πως αν δεν στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος, ειδικά τη φετινή δύσκολη περίοδο, θα έχει πρόβλημα συνολικά η οικονομία της χώρας».

Στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών, αεροπορικών), που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού.
Ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των Περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία «ξενοδοχείων καραντίνας» σε τουριστικές περιοχές.

Επίσης, οι Περιφέρειες θα στηρίξουν τα αιτήματα των φορέων του τουρισμού για έγκαιρη οριστικοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επίσπευση της σύναψης διακρατικών συμφωνιών στον τουρισμό και την έγκαιρη έκδοση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Τέλος, οι Περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, των επαγγελματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, των εποχιακών και των αερομεταφορών.

«Σήμερα είχα την τιμή, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη, να συμμετέχω στην τηλεδιάσκεψη για τον Τουρισμό που έγινε από τη Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ένωσης κ. Τζιτζικώστα. Ήταν μια σημαντική τηλεδιάσκεψη γιατί αφορούσε τον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για να μη χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν. Από την πλευρά μου υπάρχει θέληση για το καλύτερο, για να λυθούν προβλήματα και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι ακατάπαυστα καθημερινά!» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Νύκτας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.