Την αύξηση του ακατάσχετου για τους αγρότες στις 15.000 ευρώ ζητεί ο ΣΑΣΟΕΕ

Να αυξηθεί το ακατάσχετο για τους αγρότες από τις 7.500 ευρώ – όπως προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή χθες, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου – στις 15.000 ευρώ, ζητεί ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος, η τροπολογία αποτελεί “μεσοβέζικη” λύση και επιμένει ότι πρέπει να αυξηθεί το ετήσιο ακατάσχετο στις 15.000 ευρώ, “όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί η σημερινή κυβέρνηση”.

«Πρόκειται για χρήματα που δίνονται από την ΕΕ στο πλαίσιο υλοποίησης των στρατηγικών στόχων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής» τονίζει ο ΣΑΣΟΕΕ και σημειώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα στερηθεί από τους δικαιούχους η δυνατότητα να συνεχίσουν την αγροτική οικονομική τους δραστηριότητα, δυσχεραίνοντας παράλληλα σημαντικά την άσκηση της βιοποριστικής τους δράσης».
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.