Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Μικράς Ασίας

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Μνήμη της Μικράς Ασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κο Παντελή Βρουλή και τον εκπρόσωπο του Δήμου και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Παύλο Καλογεράκη καθώς και από την Πρόεδρο του “Φάρου Βαρβασίου” κα Γεωργία Χούλη .

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Βαρβάσι την Κυριακή το πρωί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μικρασίας στον περίβολο του Ναού και περί τις 11.οο κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του έφιππου Νικολάου Πλαστήρα στην περιοχή Μπέλλα Βίστα. Ακολούθως θα ξεκινήσει πομπή προς το λιμάνι όπου οι Αρχές θα επιβιβαστούν σε πλοίο του Λιμενικού – Ακτοφυλακής και ανοιχτά της Χίου θα ρίξουν στο Αιγαίο Πέλαγος ένα ακόμη στεφάνι τιμώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και αγνοουμένους  της Μικράς Ασίας.

Όπως επισήμαναν όλοι οι ομιλήσαντες στην παρουσίαση, πρέπει φέτος, στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, να παρευρεθεί πλήθος κόσμου και να γίνουν οι λαμπρότερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.