ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ;;

 

 

 

Ακούμε καθημερινά για βραβεία που κερδίζουν ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Αλήθεια το Υγειονομείο τι κάνει;

Επισκέφθηκα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ένα γνωστό ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του νησιού μας.
Χίος 24 Ιανουαρίου μεσημέρι στης 14:15, μπροστά από τα γνωστά ψυγεία των αλλαντικών και τυριών γνωστής αλυσίδας ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και η κατάσταση στις μηχανές κοπής;; Ένα αποκρουστικό θέαμα.

Παρακαλώ 20 φέτες gouda…. Υπεύθυνος πουθενά… ο υπάλληλος πιάνει το (μπαστούνι) τυρί και χωρείς καν να το σκεφτεί να καθαρίσει την μηχανή κοπής, πάνω από δεκάδες κοψίματα, ιδού κύριε το τυρί σας… Άντε τώρα να φας εσύ αυτό το τυρί και καλά να μην έχεις αλλεργία σε κάποιο είδος τυριού να σε στείλουν αδιάβαστο.

 

Φεύγοντας και αφού τοποθέτησα τα προϊόντα που είχα ψωνίσει πάνω στην ταινία του ταμείου νιώθω να γλιστρούν τα χέρια μου λες και έκανα σκι, από κάποιο είδος υγρού που είχε μείνει πάνω στην αυτόματη ταινία μεταφοράς προϊόντων του ταμείου…

Όταν έφτασα στο αυτοκίνητο για να πάω σπίτι μου σκέφτηκα την όλη κατάσταση και μου ήρθε αναγούλα.

Και οι τιμές φυσικά σε αυτά τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ όλο και φουσκώνουν.Έχουν φτάσει τα προϊόντα τους σε τιμές ΡΕΚΟΡ στην ακρίβεια, με καθαρό κέρδος σε κάποια προϊόντα μέχρι και 500%. Όταν ένα φακελάκι φασόλες π.χ έχει πραγματική αξία 0,50 λεπτά και το πουλάνε 4-5,00 ευρώ.

Σε αυτή την κατάσταση της βρομιάς και της ακρίβειας ποιος έχει την ευθύνη; Οι Υγειονομικές Αρχές, τα αρμόδια Υπουργεία και οι κατά τόπους Δήμοι.

Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα είναι η πώληση κρεάτων μέσα στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Ψάξτε να δείτε τη δηλώνουν ως φθορές και τι καταναλώσεις έχουν. Προϊόντα ίσος που λήγουν να αποθηκεύονται σε καταψύξεις και τα προσφέρουν στον πελάτη ως φρέσκα, βγάζοντας τα από την ληγμένη συσκευασία τους.

Νομίζω ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ διότι ακόμη και η λέξη ΧΟΡΤΑΣΑ έχει την σημασία της με ένα όριο.

Επίσης να σημειώσουμε ότι οι αλυσίδες ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ έχουν μεγάλες εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και σε φοροαπαλλαγές ως OFFSHORE εταιρείες. Φυσικά λαμβάνουν και επιδοτήσεις με Δημόσια χρήματα κάθε τόσο για τους μισθούς και τα ένσημα των υπαλλήλων που απασχολούν.

Κλείνοντας το μόνο που θέλω να πω είναι ΛΥΠΑΜΑΙ για τα χάλια του συγκεκριμένου ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ σας έχει ημερομηνία λήξης κύριοι.

Παντελής Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.