ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

 

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βολισσού θα τιμήσουν τη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν και έζησαν στη Βολισσό, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα τη Μεγ. Παρασκευή ο Επιτάφιος θα περάσει για πρώτη φορά από το Συνοικισμό της Βολισσού και εκεί θα ψαλεί μία σύντομη επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Βολισσό και των κοιμηθέντων απογόνων τους.

Ο Συνοικισμός ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του χωριού, στο δρόμο που οδηγεί στη Νέα Ποταμιά και τα άλλα χωριά της Αμανής, είναι ένα συγκρότημα 10 προσφυγικών κατοικιών που οικοδομήθηκαν στις  αρχές της δεκαετίας του 60 (ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1959) και δόθηκαν (με κλήρωση) σε ισάριθμες οικογένειες προσφύγων που είχαν έρθει, μετά τον ξεριζωμό τους,  στη Βολισσό.

Την πρόταση για την παραπάνω εκδήλωση έκανε, με ομόφωνη απόφασή του,    το Συμβούλιο της Κοινότητας και την αποδέχτηκε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Με τον τρόπο αυτό θα τιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην τοπική κοινωνία, μπολιάζοντας την με το προοδευτικό τους πνεύμα, το ήθος τους, τα έθιμά τους και τις άλλες αρετές και αξίες τους,  πρόσφεραν τεράστιες υπηρεσίες στο χωριό  και οι απόγονοί τους σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Βολισσιανής  οικογένειας.

 

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βολισσού Η Πρόεδρος του Συμβουλίου

Κοινότητας Βολισσού

Πρωτοπρεσβύτερος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΕΙΛΑΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΑΓΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.