Τι θα πάθουν τα παιδιά εάν δεν πάνε αυτό το διάστημα εκδρομή;…Ας πάνε τον Μάιο….

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων μιλά η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συνιστά ψυχραιμία στους γονείς…. Και λέει ότι δεν επηρεάζει τις μαθητικές εκδρομές στο εσωτερικό ο κορωνοϊός… Μάλλον δεν παρακολουθεί τις οδηγίες τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και των υπευθύνων καθηγητών ιατρών του ΕΟΔΥ που καθημερινά προβάλουν το τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα της μετάδοσης και εξάπλωσης και των θανάτων που αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο! Και μάλιστα αναφέρει δύο περιοχές που υπάρχουν κρούσματα του κορωνοϊού! Εδώ κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, αρχαιολογικοί χώροι και όπου υπάρχει συνωστισμός και εμείς θα στείλουμε τα παιδιά μας στο στόμα του λύκου! Είμαστε νησί με θαλασσινό καθαρό οξυγόνο και αέρα και ίσως γλυτώσουμε από την καταιγίδα που μαστίζει ήδη την παγκόσμια Υγεία των πολιτών.  Αυτά που γράφονται δεν είναι διασπορά φημών αλλά είναι η πραγματικότητα…. Βέβαια δεν χρειάζεται πανικός ούτε διασπορά ψευδών ειδήσεων ούτε μεγάλο κλίμα ανησυχίας λόγω της νησιωτικότητας και του καθαρού αέρα! Δυστυχώς το πρόβλημα είναι τεράστιο και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα γιατί εκτός από το θέμα της Υγείας του Ελληνικού λαού θα μπλέξουμε σε μεγάλες οικονομικές περιπέτειες κατά μιας και βγαίνουμε από το τούνελ της μιζέριας και της εξαθλίωσης! Γι’αυτό αγαπητή κυρία Βλυσίδου μην παίρνετε το βάρος της υγείας της μαθητιώσσας νεολαίας του τόπου μας πάνω σας ελαφρά την καρδία για να είστε αρεστή στα παιδιά γιατί εάν συμβεί το παραμικρό θα ζητάτε μέρος για να κρυφτείτε από το μένος του Χιώτικου λαού! Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας αλλά η εμπειρία μου δεκαεφτά χρόνια στο χώρο της υγείας τα παλιά χρόνια 1960-1970 έως 1980 με βρίσκει αντίθετο με την ευκολία που αναφέρεστε στην παγκόσμια λαίλαπα που μαστίζει την ανθρωπότητα ! ………

 Να αναβληθούν οι εκδρομές έστω και στο εσωτερικό για να έχουμε τα ρούχα μας μισά που λέει η παροιμία! Εύχομαι και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία μας γιατί αργότερα όταν αρχίσουν τα παρατράγουδα θα είναι πολύ αργά και θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος! Καλό ξημέρωμα και καλή Σαρακοστή καί η Παναγία να βάλει το χέρι της!
Χίος, 7 Μαρτίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.