Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμη η Παθολογική του Σκυλίτσειου σύμφωνα με την Διοικήτρια κα Ελένη Κανταράκη. Ακολουθεί η Ψυχιατρική, το Ογκολογικό και πολλά άλλα…

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Η Διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου κα Έλενα Κανταράκη δήλωσε στον Κώστα Κυδώνη στα πλαίσια της εκπομπής “Καλημέρα με τον Αντ1 Αιγαίου” ότι: ” Είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του θαλάμου αποσυμπίεσης στο Νοσοκομείο. Βέβαια ακόμα χρειάζεται να γίνουν πολλά, ειδικά για την χρηματοδότηση του μηχανήματος η οποία είναι γύρω στα 450 χιλίαδες ευρώ . Εφόσον γίνει όμως η εγκατάσταση, θα ωφελήσει πολύ το Βόρειο Αιγαίο.

Θα είναι πολύ χρηστικός στους δύτες,  στα ΑΜΕΑ, στα εγκεφαλικά και σε άλλα περίπου 70 νοσήματα .

Είναι κάτι που το θέλει το Νοσοκομείο, το θέλει η τοπική κοινωνία και είμαστε στην διαδικασία που πρέπει να γίνουν κάποιες επιπλέον τεχνικές μελέτες, καθορισμός προδιαγραφών  και εξειδίκευση του προσωπικού και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας και ειδικότερα του Αντιπεριφερειάρχη  κου Παντελή Βρουλή.

Όσον αφορά τις ανάγκες του Νοσοκομείου αυτές εστιάζονται στην αναισθησιολογία, στο Ακτινολογικό, σε Αιματολόγο και σε Ογκολόγο που θα τους χρειαστούμε στο νέο Ογκολογικό τμήμα που θα ανοίξουμε.

Οι εργασίες στην Παθολογική Κλινική θα έχουν τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο ίσως και νωρίτερα . Θα ανοίξουμε και την Ψυχιατρική Κλινική πολύ σύντομα.

Για αυτά τα τμήματα θα χρειαστούμε επιπλέον προσωπικό και γι ‘  αυτό έχουμε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Με τους επιπλέον νοσηλευτές και γιατρούς  θα μπορέσουμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλλίτερες υπηρεσίες υγείας στους Χιώτες.”

Για το θέμα της πανδημίας, η κα Κανταράκη είπε ότι η Χίος τα πήγε αρκετά καλά και ότι αυτό το αποδίδει στο μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων .

Όπως χαρακτηριστικά είπε ” στους εμβολιασμούς είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις μαζί με την Πρέβεζα. Αν και η υπόλοιπη Ελλάδα είχε συμμορφωθεί στον εμβολιασμό όπως η Χίος δεν θα υπήρχαν αυτές οι τρελές νοσηλείες που βλέπουμε σε άλλες πόλεις.”

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.