Τουριστική ταυτότητα χρειάζεται η Χίος για να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους προορισμούς κρουαζιέρας

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το  Επιμελητήριο Χίου ανέθεσαν σε  εξειδικευμένη εταιρεία την εκπόνηση έκθεσης σχετικά με τις προοπτικές της κρουαζιέρας για τη Χίο η οποία παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Χίου.

Η έκθεση διερευνά τις προοπτικές που έχει η Χίος σαν τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς και τις εξελίξεις στον κλάδο προτείνοντας βελτιώσεις και αναβαθμίσεις των υπαρχουσών υποδομών καθώς και ενέργειες για σύναψη συνεργασιών με εταιρείες κρουαζιέρας προκειμένου να αυξηθούν οι προσεγγίσεις στη Χίο τα επόμενα χρόνια που αναμένεται ανάπτυξη του κλάδου.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της εταιρείας CTM, το βασικόπρόβλημα της Χίου είναι ότι έχει απροσδιόριστη τουριστική ταυτότητα. Αυτό που πρέπει να επιτευχθεί μέχρις στιγμής είναι  η εξειδίκευση σε μικρά και μεσαίου μεγέθους πλοία μέχρι 1.000 επιβατών, που θα δένουν στο λιμάνι της Χίου και φυσικά δεν απορρίπτεται η προσέγγιση μεγάλων πλοίων έξω από το λιμάνι της Χίου.

Σχετικά με το Λιμάνι των Μεστών τα στελέχη της CTM που παρουσίασαν τη μελέτη ήταν κάθετοι στο ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αν δεν ολοκληρωθούν οι χερσαίες υποδομές και καταστεί το λιμάνι, πύλη Σένγκεν.

Τέλος, σχετικά με το πότε η Χίος θα μπορέσει να συμπεριληφθεί στη λίστα προορισμών κρουαζιέρας, τα στελέχη της CTM τόνισαν ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας χρειάζονται τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια για να επενδύσουν ξανά στις γύρω περιοχές και έτσι να προσεγγίσουν και τη Χίο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.