Τουρκία: Παράνομη NAVTEX για ασκήσεις νοτίως του Καστελορίζου

Λίγες ώρες μετά την έκδοση Navtex από το Πολεμικό Ναυτικό για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex και ζητά αποστρατιωτικοποίηση νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα.

Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νοτίως του Καστελορίζου για τις 2 Φεβρουαρίου για άσκηση όπλων.

Στο μεταξύ, ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την ότι είναι υπεύθυνη για την ένταση και την έλλειψη αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα στη λίστα των «προκλήσεων» που θα αντιμετωπίσει το 2022

Σημειώνεται πως η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα των «προκλήσεων» που έχει να αντιμετωπίσει η Τουρκία για το 2022, όπως προέκυψε από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται, το γεγονός ότι η Ελλάδα «διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και εξοπλίζει τα νησιά» αξιολογείται ως απειλή για την Τουρκία, η οποία -όπως στρεβλώς αναφέρεται- καλεί την Ελλάδα για διάλογο, με την τελευταία να… απορρίπτει τις όποιες εκκλήσεις.

Επίσης, στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται το γνωστό μοτίβο ότι η Τουρκία «προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.