ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕ ΛΟΓΙΕΤΑΙ

 

Το ημερολόγιο έγραφε 31 Ιανουαρίου 1996. Σαν σήμερα λοιπόν, πρίν από 27 χρόνια, έφυγαν άδικα από τη ζωή ηρωικά πεσόντες εν ώρα ιερού καθήκοντος υπεράσπισης εδαφικών ακεραιτοτήτων της πατρίδος μας, τα αδέρφια μας, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Οι ως άνω οι οποίοι και τύγχαναν μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που απογειώθηκε από την φρεγάτα «Ναυαρίνο», προκειμένου να μεταβούν κατόπιν εντολής της τότε πολιτικής – στρατιωτικής ηγεσίας στη νησίδα Μικρή Ιμία ώστε να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αποβιβαζόμενων τούρκων κομμάντος σε αυτή. Οι καιρικές συνθήκες κακές με χαμηλή ορατότητα. Εν συνεχεία, το πλήρωμα αναφέρει πως εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομμάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει το εν λόγω πλήρωμα στη βάση του και ενώ βρίσκεται μεταξύ των νησίδων Πίτα και Καλόλιμνος χάνεται ¨ξαφνικά¨ από τα ραντάρ… . Λίγη ώρα μετά, θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Τονίζεται ότι, από την 25 Δεκεμβρίου 1995 μέχρι εκείνη την 31η Ιανουαρίου παιζόταν ένα επικίνδυνο ¨παιχνίδι¨ αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους των γειτόνων μας, επί της εν λόγω νησίδας, προκαλώντας έτσι την έως σήμερα γνωστή κρίση των ¨Ιμίων¨ και ταυτόχρονα ¨γκρίζας ζώνης¨.

Κλείνοντας, όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτές τις ημέρες, είθισται να τιμάμε τους αδικοχαμένους ήρωες και αδέρφια μας.

 

«ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕ ΛΟΓΙΕΤΑΙ»

Αθάνατοι

Χριστόδουλος Καραθανάσης

Παναγιώτης Βλαχάκος

Έκτορας Γιαλοψός

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.