Το ακούσαμε κι αυτό…

Πέρασαν πέντε χρόνια που ανέλαβε  Δήμαρχος ο Μανώλης Βουρνούς για να αναφερθεί στην πρόσφατη προεκλογική ομιλία του για τα οικονομικά του Δήμου και να μας ενημερώσει ότι ήρθε εκείνος σαν σωτήρας για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση ο Δήμος και τα Νομικά του πρόσωπα ..

Δεν κατανοούμε σε τι αποσκοπεί τόσο ετεροχρονισμένα αυτή του η δήλωση αλλά θεωρούμε σκόπιμο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια!

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 ο Δήμος Χίου συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των λίγων εύρωστων οικονομικά Δήμων της Ελλάδας με ταμειακό υπόλοιπο περίπου 4 εκατομμύρια Ευρώ χωρίς μάλιστα να έχει επιβληθεί από εμάς οποιαδήποτε αύξηση στα τέλη του Δήμου από το 2011 που αναλάβαμε  μέχρι και που παραδώσαμε τη σκυτάλη το 2014!  Οποιαδήποτε βελτίωση μπορεί να προέκυψε, αν προέκυψε, στα οικονομικά μετά το 2014 οφείλεται αποκλειστικά και μόνο  στην υπέρμετρη αύξηση που έκανε η δημοτική αρχή Βουρνού στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού η οποία μάλιστα έφτασε σε μερικές περιπτώσεις και το 320% ! Όλα αυτά χωρίς η Χιακή κοινωνία να δεί την παραμικρή βελτίωση σε θέματα καθημερινότητας, καθαριότητας, ανακύκλωσης, ποιότητας ζωής  και επάρκειας του νερού! Παραβλέπουν μάλιστα σκόπιμα ότι η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη παρέμεινε στο τιμόνι του Δήμου μόνο τρεισήμισι χρόνια  έχοντας να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα από τις συγχωνεύσεις των πρώην 8 Δήμων και των πολυάριθμων τεχνικών διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών  τους σε μια εποχή περικοπών και λιτότητας….Συνεχίζουν λοιπόν τον πόλεμο λάσπης και παροχολογίας με τον οποίον κατάφεραν να αναρριχηθούν στην εξουσία την οποία μάλιστα δεν θέλουν να  εγκαταλείψουν  με καμία δύναμη! Ας ετοιμάζονται όμως διότι το ψέμα έχει πολύ κοντά πόδια.. Θα είχε μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον να πάρουμε και μια απάντηση από τη Δημοτική αρχή  με τι ταμείο σκοπεύουν να  παραδώσουν εκείνοι το Δήμο στους επόμενους!

Με εκτίμηση

Για τον συνδυασμό “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ”

Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.