Το δάκρυ του Καρόλου που έγραψε νέα σελίδα Ιστορίας της Ελληνικής ψυχής !

Δεν ξέρω πώς αλλά πιστεύω ότι αυτό το δάκρυ του Καρόλου μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στο Σύνταγμα προκάλεσε δέος και ρίγος στους γνήσιους Έλληνες απανταχού γης γιατί αποδεικνύει ότι έχει μέσα του την γνήσια Ελληνική Ψυχή και φαίνεται μέσα από την πορεία του από τις κατά καιρούς επισκέψεις του σε διάφορα σημεία της Ελλάδος!
Πολλά έχουν συμβεί και έχουν γραφτεί για αναστηλώσεις στο Άγιο Ορός και σε διάφορα ακόμη σημεία και τοποθεσίες!
Ίσως παρ’ όλο ότι είναι ο μελλοντικός αρχηγός της Αγγλικανικής εκκλησίας έχει κατά το παρελθόν επηρεασθεί από την γιαγιά του Αλίκη ή Βικτωρία ή Ιουλία ή Μαρία ή Ελισάβετ που μετά την εξορία του παππού του Ανδρέα πού για ανυπακοή θεωρήθηκε ως ένας από τους υπαίτιους της Μικρασιατικής καταστροφής μαζί με τον Γεώργιο Α’ και άλλους στρατιωτικούς στην δίκη των Έξι και πήγε στο Παρίσι και ήταν η εποχή που η Αλίκη ήρθε κοντά στην Ορθόδοξη εκκλησία και άλλαξε συμπεριφορά και έγινε Μοναχή και έγραψε την δική της ιστορία!
Κατά την διάρκεια της κατοχής είχε δημιουργήσει συσσίτια στην Αθήνα και έμενε στην οδό Κουμπάρη 8 απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη και βοηθούσε σε ορφανοτροφεία και Εβραίους να ξεφύγουν από τις μπότες των Γερμανών και μάλιστα γι’ αυτή την πράξη της τιμήθηκε αργότερα!
Μετά την απελευθέρωση ζούσε στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και ντυνόταν Μοναχή στην συνέχεια μετακόμισε και πήγε στην Τήνο για να δημιουργήσει Μοναστήρι και έκανε ταξίδια σ όλο τον κόσμο να συγκεντρώσει χρήματα για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα! Την περίοδο της χούντας της 21 Απριλίου ήρθε και την πήρε ο Φίλιππος στο Μπάκιγχαμ όπου μετά από δυό χρόνια πέθανε σε ηλικία 84 χρόνων στις 5 Δεκεμβρίου 1969 και σε ανύποτο χρόνο αργότερα τον Αύγουστο του 1988 μεταφέρθηκαν τα λείψανα της στην Ιερουσαλήμ στον κήπο της Γεσθημανής υπό την παρουσία συγγενών της καί του Ορθόδοξου Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ Χιώτικης καταγωγής Διόδωρου Κάρίβαλη κατά κόσμον Δαμιανός που απεβίωσε στις 19-12-2000.
Δεν θα αναφερθώ σε χρονολογίες αλλά σε περιλήψεις λίγα από τα γεγονότα της εποχής των Βασιλέων στην Ελλάδα.
Ο Φίλιππος γεννήθηκε 10 Ιουνίου 1921 στην Κέρκυρα στην Έπαυλη του Μον Ρεπό ως πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας ενώ οι Άγγλοι τον αποκαλούν ” ο Φίλιππος ο Έλληνας”!
Η επίσημη θρησκεία του μέχρι τον γάμο του με την Ελισάβετ το 1947 ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος όπως και είχε βαφτισθεί και μετά τον γάμο του ασπάστηκε το αγγλικανικό δόγμα.
Ο Κάρολος γεννήθηκε 14 Νοεμβρίου 1948 και είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.
Ίσως μετά τα 95 χρόνια της Βασίλισσας στις 21 Απριλίου 2021 να γίνουν κάποιες αλλαγές γύρω από το παλάτι!
Δεν είναι τυχαίο ότι επισκέφθηκε το στρατόπεδο των Ευζώνων και έδειξε ενδιαφέρον για την δημιουργία της στολής του τσολιά και τα τσαρούχια και την ιστορική σημασία που έχουν τόσο η φουστανέλα και οι φθόγγοι τους αλλά και τα καρφιά πού έχουν αφού του δώρισαν και την φωτογραφία του πατέρα του Φιλίππου όταν ήταν μικρός Τσολιάς ντυμένος!
Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από την ζωή και την ιστορία της γενιάς των Ελλήνων γόνων από την βασιλεία της Ελλάδας όπως ο Φίλιππος ο Ανδρέας η Αλίκη ο Κάρολος κ.λ.π.
Υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία σχετικά με τους βασιλείς τόσο της Ελλάδας, της Αγγλίας και όπου υπήρχε και υπάρχει ακόμη η Μοναρχία!
Πιστεύω ότι το δάκρυ του Καρόλου άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της καταγωγής του και ότι ρέει έστω και λίγο από το Ελληνικό αίμα στίς φλέβες του!
Του εύχομαι γρήγορα να γίνει ο Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας και να έχει επιτυχία στο έργο του!
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα με Υγεία και Χαρά και Αισιοδοξία!
Χίος, 29 Μαρτίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.