Το Δίκτυο Πολιτών για το μεταναστευτικό ζήτημα και τις αποζημιώσεις των κατοίκων

Μια από τις βασικές αρχές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ είναι η ουσιαστική συμβολή στη διαχείριση του προσφυγικού / μεταναστευτικού ρεύματος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Είναι όμως δεδομένο για εμάς ότι η διαχείριση της υπαρκτής προσφυγικής κρίσης οφείλει να  γίνεται με  τέτοιους τρόπους  ώστε να νοιώθουν οι συμπολίτες μας ασφάλεια και να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα τους.

Ένα πολύ μεγάλο θέμα που έχει απασχολήσει απολύτως δικαιολογημένα τους συμπολίτες μας  είναι οι αποζημιώσεις  όσων  έχουν πληγεί από ζημιές και φθορές της περιουσίας τους.

Θεωρούμε αδιανόητο στην γειτονική Λέσβο να έχει εγκριθεί και η δεύτερη δόση αποζημιώσεων και στην Χίο να μην έχει προχωρήσει τίποτα με απόλυτη ευθύνη του Δήμου Χίου. Από τον Οκτώβριο του 2018  το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει  ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις από τον Δήμο Χίου για να προχωρήσει η διαδικασία και ο Δήμος δεν έχει επανέλθει ποτέ με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να μην αποζημιώνονται.

Επειδή ακούμε πολλά λόγια και συνήθως η μετατόπιση ευθυνών είναι εύκολη για να απαλλαγούμε από τις δικές μας ευθύνες, περιμένουμε  άμεσα τις απαντήσεις που οφείλονται στους Δημότες της Χίου .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.