Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Χίου, χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των Συναδέλφων – πρακτικογράφων κατά τη συνεδρίαση στις 30/8/21 του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Χίου, χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των Συναδέλφων – πρακτικογράφων κατά τη συνεδρίαση στις 30/8/21 του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι για  μία ακόμη φορά, δήλωσαν ότι Απεργούν – Απέχουν από κάθε διαδικασία σύστασης της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας στο Δήμο Χίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απεργοσπαστική, δόλια και υποτακτική στάση του εργαζόμενου που «προθυμοποιήθηκε» ακόμη μια φορά, να αναλάβει τα καθήκοντα πρακτικογράφου για να «διευκολύνει» τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και να προχωρήσει η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Η ομόφωνη στάση της Αντιπολίτευσης κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η απόφαση για αποχή και αποχώρησή της κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, καταδεικνύει την σοβαρότητα και τις τραγικές επιπτώσεις για τους Δημότες και τις Δημοτικές Υπηρεσίες που θα έχει η λειτουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας στο Δήμο Χίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Χίου, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει «λυσσαλέα» να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες του και διατρανώνει ότι είναι αντίθετο στη δημιουργία και λειτουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας στο Δήμο μας.  Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χίου    θα παλέψουν με κάθε τρόπο για να αποτρέψουν, το ξεπούλημα Υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Χίου με την ιδιωτικοποίηση τους μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας, την περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση Υπηρεσιών και εργαζομένων και την πλήρη ισοπέδωση και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας που κατακτήθηκαν με αγώνα, κόπο, χρόνο και αίμα!  Τονίζουμε ξανά ότι, η δημιουργία και λειτουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας επιφέρει κέρδη αλλά μόνο για «λίγους»! Προϋποθέτει φτηνή και ελαστική εργασία, υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση όλων των Κοινωνικών Υπηρεσιών για τους Δημότες, ενώ πετάει στην άκρη τους μικρούς επαγγελματίες. Χωρίς καμία άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, καμία λογοδοσία απέναντι στους Δημότες, οι Ανώνυμες Εταιρείες των Ο.Τ.Α. αναγορεύονται σε φορείς ισότιμους των Δήμων, και μπορούν ανεμπόδιστα  με μια απλή εκχώρηση από τη Δημοτική Αρχή μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να ασκούν τις αρμοδιότητες τους. Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να είναι υποστελεχωμένες, αποδιοργανωμένες, χωρίς εξοπλισμό και στήριξη, για την εξυπηρέτηση των Δημοτών.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

               Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

       Δεληγιάννης Ιωάννης                                                   Καλόγερος Παντελής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.