Το ελληνικό πόλο γράφει ιστορία – Ασημένιο για την εθνική νεανίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το ελληνικό πόλο «έγραψε» ακόμη μία σελίδα διάκρισης στην ιστορία του. Η εθνική ομάδα των νεανίδων κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σίμπενικ, στην Κροατία. Οι νεαρές πρωταθλήτριες ηττήθησαν από τη Ρωσία με 8-12.

Το ασημένιο μετάλλιο των νεανίδων είναι το 4ο για το ελληνικό πόλο ύστερα από το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής παίδων στην Πορτογαλία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής ανδρών στους αγώνες της παγκόσμιας Λίγκας στην Τιφλίδα και το ασημένιο μετάλλιο της ίδιας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ασημένιο μετάλλιο των νεανίδων δείχνει ότι η νέα γενιά του ελληνικού γυναικείου πόλο διαθέτει το ταλέντο ώστε η ελληνική υδατοσφαίριση να… βαδίσει και στο μέλλον στον δρόμο των επιτυχιών. Δεν είναι τυχαίο ότι η προπονήτρια της εθνικής Αλεξία Καμμένου χαρακτήρισε το μετάλλιο «παρακαταθήκη για το μέλλον».

«Κάναμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά βρεθήκαμε απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική αντίπαλο. Μείναμε στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, αλλά η προσήλωση μας στην άμυνα στην αρχή του αγώνα, δεν μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε τα πολύ ποιοτικά μας επιθετικά προσόντα. Παρά την ήττα, το αργυρό μετάλλιο αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για το αύριο του αθλήματος στην χώρα μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που αποτελούν μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Συνεχίσαμε την παράδοση που θέλει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις υποδομές της γυναικείας υδατοσφαίρισης» τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Η σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην αναμέτρηση με τη Ρωσία: Καραγιάννη, Σάντα, Κυριακάκη, Σάντα, Σιούτη 1, Τσιμάρα, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 4, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδου, Κουρέτα, Μήτσου.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.