Το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου ζητά το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων, των καταναλωτών και των ίδιων των καταστηματαρχών του νησιού.

Αναλυτικά η επιστολή:

Χίος, 15 Μαρτίου 2020

Προς: Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταικούρα

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνη Γεωργιάδη

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ιωάννη Βρούτση

Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια

 

Κύριοι Υπουργοί,

η χώρα μας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Κορωναιού και μετρώντας πλέον 4 νεκρούς Έλληνες πολίτες, καλείται να περιορίσει άμεσα τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας.

Σαν έμποροι, επαγγελματίες και πολίτες που αποτελούμε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζόμενων, των καταναλωτών και των οικογενειών μας δείχνοντας υπευθυνότητα.

Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει  άμεσα σε υπουργική απόφαση για το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου όπως και στη λήψη υποστηρικτικών μέτρων για την στήριξη των επαγγελματιών και των εργαζομένων.

Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η υγεία των πολιτών και να βγούμε νικητές από την πανδημία με τις δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Μένουμε σπίτι!

Για τον Εμπορικό Σύλλογο

Η πρόεδρος                                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Αμπαζή Βικτωρία                                                                                                      Κριμιζής Μιχαήλ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.