Το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Ψαρών

 

Επανεξελέγη Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών για τέταρτη συνεχόμενη θητεία ο Κωνσταντίνος Βρατσάνος, με ποσοστό 100%, από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023. Ο συνδυασμός «Ψαρά Νέα Εποχή» ήταν το μοναδικό ψηφοδέλτιο στην κάλπη, με 18 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Η υψηλή συμμετοχή (60,64%) που σημειώθηκε – σε αντίθεση με την πολύ μεγάλη αποχή που καταγράφηκε στο σύνολο της χώρας – ήταν τιμητική τόσο για τον ίδιο το Δήμαρχο, όσο και τους πολύ αξιόλογους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 359 δημότες από τους 592 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους της Ηρωικής Νήσου Ψαρών. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στα 350, ενώ καταγράφηκαν 8 άκυρα και 1 λευκό.

Ο Δήμαρχος στο μήνυμά του ανήμερα της 8ης Οκτωβρίου ανέφερε: «Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μας που ταξίδεψαν στο νησί για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να δώσουν δύναμη σ’ όλους τους υποψηφίους. Για το νησί μας το ευτύχημα είναι ότι η πρόοδος και η υλοποίηση σημαντικών έργων και δράσεων αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας δε σταματά λεπτό. Με προίκα την ενότητα, τη σύμπνοια και τη συνεργασία, που κυριάρχησαν στην προεκλογική περίοδο, θα συνεχίσουμε το σημαντικό έργο που ήδη συντελείται στο νησί μας την τελευταία δεκαετία. Εύχομαι σε όλους τους νεοεκλεγέντες καλή και παραγωγική θητεία. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα τα ζήσουμε όλοι μαζί»,

Το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο 2024 – 2028

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 98/2023 Πράξη Εξαγωγής Αποτελέσματος της Προέδρου Πρωτοδικών Χίου, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών είναι ο Κωνσταντίνος Βρατσάνος και τις συνολικά 13 έδρες καταλαμβάνουν οι:

 1. Μαρίνος Εμμανουήλ (111)
 2. Διασάκης Ανδρέας (91)
 3. Κατακουζηνού Νταϊάνα (91)
 4. Κούτικα Μαργαρίτα (87)
 5. Ηλίας Ανδρέας (86)
 6. Παπαμιχάλης Ιωάννης (72)
 7. Βασιλική Ευαγγελία (68)
 8. Χατζησκουλίδης Χρήστος (66)
 9. Τσαπής Μάρκος (51)
 10. Δημητρέλη Μαργαρίτα (48)
 11. Λεωτσινίδη Αργυρώ (45)
 12. Κουτσοδόντη Βασιλική (40)
 13. Μαυρογιώργη Μαργαρίτα (38)* ή
 14. Φρατζέσκου Σοφία (38)*

*Να σημειωθεί ότι λόγω ισοψηφίας στην τελευταία 13η θέση θα οριστικοποιηθεί η τελική κατάταξη κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιήσει το Πρωτοδικείου Χίου, το οποίο και θα επικυρώσει τα επίσημα αποτελέσματα με την παρέλευση των πέντε ημερών που δίνονται ως χρονικό περιθώριο προκειμένου να ασκηθούν ενστάσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.