“Το νερό είναι στα χέρια μας” ταξιδεύει στα Ψαρά

Στην εκδήλωση για το πρόγραμμα “ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ” στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν τα Ψαρά συμμετείχε ο Δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος. Η εν λόγω δράση στην οποία πέρσι συμμετείχαν και οι Οινούσσες, υλοποιείται από  το FINISH σε συνεργασία με το Global Water Partnership–Mediterranean και στοχεύει στην ενημέρωση και υιοθέτηση έξυπνων καθημερινών τακτικών εξοικονόμησης νερού και νέων συνηθειών για όλους μας.

Ο Δήμαρχος Ψαρών με ανάρτηση του στο facebook σημειώνει για τη δράση:

“Η Ηρωική Νήσος Ψαρών σήμερα χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για την αποτελεσματική εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων της, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη περιπέτεια έλλειψης νερού που βιώσαμε όλοι μας για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι.Πέρα από τις προσπάθειες λοιπόν του δήμου μας για την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων χρειάζεται κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού μας να αντιληφθούμε την αξία της ορθής και συνετής διαχείρισης και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Η επάρκεια και η διαθεσιμότητα του νερού επιβάλλεται να γίνει πλέον υπόθεση όλων μας. Ξεκινώντας όλοι μας από το σπίτι μας με κάτι μικρό μπορούμε να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο, για τον τόπο μας και το περιβάλλον.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στους εμπνευστές αλλά και σ’ όλα τα στελέχη του Finish και του οργανισμού Global Water Partnership – Mediterranean για την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικής σημασίας προγράμματος. Όλοι εμείς οι κάτοικοι των Ψαρών, αναμένουμε με ανυπομονησία να υποδεχτούμε στον τόπο μας την ομάδα υλοποίησης της πρωτοβουλίας «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» και δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για την επίτευξη του φετινού υψηλότερου στόχου”, καταλήγει ο Δήμαρχος Ψαρών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.