Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»

Το  ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥμε αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα  «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα  τους.

   

   Το πρόγραμμα  «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών  ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, για το δικαίωμα τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία , να ζουν με αξιοπρέπεια. Πρόκειται για υπηρεσίες που καλούνται να καλύψουν ένα φάσμα αναγκών όπως κατ’  οίκον νοσηλεία, και κοινωνικές ανάγκες (καθαριότητα σπιτιού, μαγείρεμα, φροντίδα, παρέα κλπ).

  O  αγώνας και τα αιτήματα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν είναι απλά δίκαιος  αλλά και ο πλέον αναγκαίος δρόμος σήμερα, για να στηριχτεί και να συνεχιστεί  το συγκεκριμένο πρόγραμμα .

  

    Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους

ΑΠΑΙΤΕΙ:

·  Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό ,καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις!!!!

·  Αναγνώριση και καταβολή του Ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς .

· Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ,που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του βοήθεια στο σπίτι.

· Την αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων ,καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.

·Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει το «Βοήθεια στο Σπίτι» με κάλυψη των δαπανών από επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπόρευμα!

       Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου  της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να σταματήσει η ομηρία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων επί σειρά ετών σε όλες τις δομές «Βοήθεια στο σπίτι», «ΚΗΦΗ», βρεφονηπιακών σταθμών κτλ με οριστικές και μόνιμες λύσεις.

     Ταυτόχρονα καταγγέλλει τη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που όλα αυτά τα χρόνια εμπαίζουν τους εργαζόμενους, τους χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά και στο τέλος επιδιώκουν να τους πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

     Ο αγώνας τους είναι και δικός σας μας αγώνας, αλλά πρέπει και οι ίδιοι να βγάλουν τα  συμπεράσματά τους , ότι αυτή πολιτική δεκαετιών δεν φτιασιδώνεται, αλλά ανατρέπεται, δεν χρειάζεται αλλαγή χαλίφη, αλλά οι εργαζόμενοι να γίνουν αφεντικά στον πλούτο που παράγουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.