Το “Σχέδιο Χίος ” & 4+4 Προτάσεις για την Υγεία

Οι εκλογές συνιστούν και στα θέματα υγείας μια μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στις δυνάμεις μιας δεξιάς και συντηρητικής πολιτικής από τη ΝΔ με βασικό κορμό ,την επικίνδυνη για το μεγαλύτερο μέρος  της κοινωνίας,  πλήρη  ιδιωτικοποίηση , και μίας νεοδεξιάς πολιτικής με  μεγάλη δόση λαϊκισμού απο το ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναγκαιότητα επιστροφής στη λογική που θα αποτελεί ένα προοδευτικό αντίβαρο και θα διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Υγείας (ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ) και το οποίο θα καλύπτει την βασική ανάγκη για αξιοπρεπή πρόσβαση σε θέματα Υγείας για όλους είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο και το οποίο ολοκληρώνεται μέσα από την πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας για την Χίο μας, θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να βάλουμε τα πράγματα κάτω όλοι μαζί με σύνεση, σθένος, πείσμα και σωφροσύνη ώστε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων για την καλυτέρευση σε όλους τους τομείς της Υγείας.

Ένα “ΣΧΕΔΙΟ ΧΙΟΣ για την ΥΓΕΙΑ” λοιπόν, μέσα από το οποίο θα χαρτογραφούνται προβλήματα, θα αναδεικνύονται και το κυριότερο θα επιλύονται με την συνεισφορά όλων των πολιτικών φορέων (βουλευτών, δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων).

Σε ένα τέτοιο σχέδιο πρέπει άμεσα να διεκδικηθούν σε εθνικό επίπεδο:

  1. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό στον μέσο ευρωπαϊκό όρο και αναδιαπραγμάτευση των ορίων χρηματοδότησης με διακομματική συμφωνία.
  2. Ελεύθερη επιλογή γιατρού (οικογενειακού και ειδικότητας) καθώς και νοσηλευτηρίου στα πλαίσια μιας δομημένης ΠΦΥ. Δικαίωμα σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες για τον πολίτη.
  3. Σε καμία περίπτωση να μην μεταβιβάζεται το κόστος στον ασθενή.
  4. Να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη υπηρεσιών για το ηλικιακό φάσμα 16-18 που λόγω και της εφηβείας παρουσιάζει ιδιαίτερα και δύσκολα θέματα ψυχοπαθολογίας.

Ειδικότερα για τη Χίο μας να στοχεύσουμε :

  1. Στην όσο γίνεται αρτιότερη και γρηγορότερη κτηριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Χίου.
  2. Στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο Πυργί και κτηριακά αλλά και όσον αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  3. Στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος της υποστελέχωσης του νοσοκομείου από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  4. Στην αδήριτη ανάγκη διαμόρφωσης μια ΜΕΘ η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει βαρύτερα περιστατικά ώστε να μη χρειάζεται η μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας ή οπουδήποτε αλλού.

Γιώργος Αμέντας
Υποψήφιος βουλευτής Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.