Το Υπουργείο Υγείας δεν αναφέρει θάνατο βρέφους στη Μόρια

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας:

Σε συνέχεια του χθεσινού περιστατικού πυρκαγιάς και των επεισοδίων που ακολούθησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι:

Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα βρέφος.

Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών.

Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

——-

Η παραπάνω ανακοίνωση αποτελεί ανατροπή στα όσα ήταν γνωστά μέχρι τώρα για τον απολογισμό της φωτιάς στον καταυλισμό στην Μόρια.

Το παιδί για το οποίο γινόταν λόγος χθες, ότι μεταφέρθηκε απανθρακωμένο από τους ίδιους τους μετανάστες μέσα σε μια κουβέρτα, δεν είναι νεκρό, αλλά τραυματισμένο και μάλιστα εκτός κινδύνου.

Από τον χώρο μεταφέρθηκαν για ανάλυση και δύο κουβέρτες, μεταξύ των οποίων και μία κουβέρτα που περιέφερε ομάδα των εξεγερμένων ως δήθεν καμένο μωρό που είχε καμένα ρούχα ενώ στην άλλη κουβέρτα βρέθηκε ανθρώπινος ιστός και έχει ληφθεί δείγμα DNA μήπως πρόκειται για ιστό της θανούσας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.