Το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» στον Προκρούστη της αστικών κυβερνήσεων!


Να διασφαλιστεί η επιστημονική έρευνα και κρίση!

Να ενημερωθεί άμεσα ο λαός της Χίου!

Την  Παρασκευή 24 Ιούλη 2020  θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύσκεψη για το φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Διερωτόμαστε,ποιοι θα συμμετέχουν και ποιοι θα εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού της Χίου,που επί πολλά χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Λερναία Ύδρα των αντιλαϊκών πολιτικών  των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων εδώ και πολλές δεκαετίες βρίσκονται στο στρεβλό προσανατολισμό της λύσης του υδρευτικού ζητήματος του νησιού.

Εδώ και χρόνια το ΚΚΕ είχε αρθρώσει πολιτικό λόγο καταθέτοντας τεκμηριωμένα και επιστημονικά στοιχεία ,με αφορμή τη συζήτηση της δημιουργίας των Φραγμάτων Κόρης Γεφύρι στη Χώρα,του Κατράρη στα Μαστιχοχώρια,του Ζυφιά,του Σαραπειούτων Καρδαμύλων, αλλά και τις λιμνοδεξαμενές, που δημιουργήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού.

Απέναντι στα φαραωνικά έργα των αστικών κυβερνήσεων που πρώτα είχαν και έχουν τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών , το ΚΚΕ αντιπρότεινε να αξιοποιηθεί η μοναδική γεωμορφολογία του νησιού, που δίνει τη δυνατότητα, τόσο πάνω από τον αστικό ιστό από την περιοχή του Βροντάδο μέχρι  τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, όσο και στα Μαστιχοχώρια,να δημιουργηθούν      Φυσικά Ανασχετικα φράγματα .

Οι χείμαρροι  που κατεβαίνουν από το Αιπος,την Αρβανιτισσα,τον Άγιο Μάρκο,τους Αγίους Πατέρες, τον Άγιο Γεώργιο Συκούση και το Θολοποτάμι δίνουν τη δυνατότητα, χωρίς μεγάλο κόστος και με στοιχεία της Φύσης να δημιουργηθουν μέσα στους χειμμαρους,  ανασχεσεις που θα συγκρατούν το νερό, παράλληλα στους γύρω λόφους,να δημιουργηθούν Αναβαθμίδες , πού θα εμπλουτίζουν τον  υδροφόρο ορίζοντα του φυσικού αποταμιευτήρα της πόλης,του Κορακαρη.

Κανένας από τους μέντορες του μπετόν, δεν άκουσε τη φωνή του ΚΚΕ,που διά των Αργύρη Ζερβούδη, Νικόλα Γιομελου και Γιάννη Ζωφου τόνιζαν την αναγκαιότητα  μια άλλης φιλοσοφίας στην υδρευτική πολιτική,τον Απρίλη του 1988 στο Αναπτυξιακό Συνέδριο  του νησιού…

Πέρασαν τα χρόνια ,οι θιασώτες του Τσιμέντου επέβαλαν τη θέληση τους, ο λαός πλήρωσε το μάρμαρο ….

Όλα αυτά τα χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση και στο δήμο της Χίου και στην Περιφέρεια αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα για το πώς και ποια φράγματα πρέπει να γίνουν, για τον τρόπο εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα για τις αφαλατώσεις που παρουσιάζονται ως πανάκεια. Προεκλογικά μάλιστα έκανε ημερίδα για το νερό την ώρα που άλλοι τύρβαζαν την καραμέλα της ανάπτυξης για τις τσέπες των λίγων,

Τα φράγματα του Ζυφιά του Κατράρη,της Κόρης Γεφύρι και το παρατημένο σκανδαλωδώς του Σαραπειου των Καρδαμύλων, αλλά και τα απομεινάρια των σωλήνων του Ναγού  δείχνουν στους περαστικούς πολίτες την εγκληματική πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στην υδροδότηση του νησιού, με τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και τους Χιώτες, με τα μπετόνια να τρέχουν στις πηγές,για να πάρουν νερό!

Σήμερα, δεκαπέντε χρόνια από την έναρξη των εργασιών στο Γεφύρι της Άρτας, βλέπε Κόρης Γεφύρι,όπου δημιουργήθηκε μία τερατογένεση από τους σύγχρονους Νέρωνες, δίπλα σε ένα ιστορικό μνημείο,(αποτελεί απορίας άξιο, πώς η κατά τα άλλα λαλίστατη Αρχαιολογική υπηρεσία, επέτρεψε να δημιουργηθεί, ένα τερατουργημα δίπλα του ), θεωρείται κατόρθωμα,που τα τρωκτικά των κυβερνήσεων ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ,που τρώνε τις σάρκες του Χιώτικου λαού, έκαναν τον 3ο Ανακεφαλαιωτικο Πίνακα, που εγκρίθηκε (α.π.682/45370-16-6-20) το Ερευνητικό Πρόγραμμα, για τον έλεγχο της επάρκειας του σώματος του Φράγματος,δηλ να πληρώσει ο Λαός του νησιού 320.000 χιλιάδες ευρώ,για να δουν οι Επιστήμονες,αν έκαναν σωστά το έργο οι ανάδοχοι του!!!!

ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου!!!!!

Ο λαός πληρώνει και ξαναπληρώνει τα πολιτικά και οικονομικά κατορθώματα της αστικής τάξης!!!

Δισεκατομμύρια πετάχτηκαν και θα εξακολουθήσουν να πετιούνται, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά νερό,δεν είδε ο λαός…

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε νέα σύσκεψη στις 24 Ιούλη του 20, στο Υπουργείο για το θέμα της Κόρης Γεφύρι, χωρίς,να το γνωρίζει η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου,που διά της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, είναι η Επιβλεπούσα Αρχή!!!!!

Κωμικοτραγικές καταστάσεις σε μία αστική πραγματικότητα,που όλα γίνονται για ένα και μοναδικό σκοπό,το ΚΕΡΔΟΣ!!!!!!!

Άραγε τι σχεδιάζουν, πάλι μακριά από το λαό;.

Ο λαός της Χίου επιτέλους θέλει να γνωρίζει το μέλλον,που του επιφυλάσσουν….

Θέλει να ληφθούν όλα τα μέτρα,που απαιτούνται για να να πραγματοποιηθεί η επιστημονική έρευνα και κρίση , όπως προβλέπει ο 3ος Ανακεφαλαιωτικος πίνακας….

Θέλει να φανεί -τεκμηριωμένα και επιστημονικά- που πήγε το δημόσιο χρήμα, από τις κυβερνήσεις,που δαπανήθηκε για το Φράγμα…

Θέλει να γνωρίζει,αν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, από τη δημιουργία αυτής της τερατογένεσης ,σε μία σεισμογενή περιοχή!!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου απαιτεί να  ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χίου,για την τύχη του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Υ.Γ.: Και για να μην ξεχνιόμαστε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, της Κόρης Γεφύρι,που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική ιστορία και τον πολιτισμό του λαού μας, απαιτείται να προστατευτεί από τη φθορά του χρόνου.Οι ευθύνες ων κυβερνώντων μεγάλες!!!

 

Γιώργης Η. Αμπαζής

Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου.

Χίος 15-7-20

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.