Τρίτη δόση εμβολίου: Τι ισχύει – Πώς κλείνονται τα ραντεβού

 

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στο emvolio.gov.gr και αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών. Η βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της τρίτης (αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό) είναι να έχουν περάσει: 6 μήνες από τη δεύτερη δόση με AstraZeneca, Moderna, Pfizer, 2 μήνες από τον εμβολιασμό με το (μονοδοσικό) της Johnson & Johnson. Για την ώρα, η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer, AstraZeneca και Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer. Όσοι, πάντως, έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση -τονίζεται, δυο μήνες μετά την πρώτη δόση, με το εμβόλιο της Pfizer ή της Johnson & Johnson. Για τον προγραμματισμό ραντεβού αναμνηστικής δόσης οι πολίτες λαμβάνουν SMS από το emvolio.gov.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, αρκετοί από όσους έχουν κάνει Johnson & Johnson δεν έλαβαν σήμερα SMS, όμως έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Όσοι, έκαναν το εμβόλιο της Pfizer και έχει παρέλθει το 6μηνο από την 2η δόση, θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική/τρίτη δόση με το εμβόλιο της Pfizer.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.