Τραγωδία στη Χίο: Τρία παιδιά και μία γυναίκα οι νεκροί του ναυαγίου μεταναστών

Τέσσερις σοροί, τρεις ανήλικων παιδιών και μια γυναίκας, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου, όπου το πρωί βυθίστηκε λέμβος με 27 Αφρικανούς μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό 22 άτομα έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), συνεπώς ένα ακόμη εκτιμάται ότι αγνοείται.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν στις 6.10 το πρωί, όταν οι επιβαίνοντες τηλεφώνησαν στο 112 και είπαν ότι βυθίζονται.

Έγιναν σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να βρεθεί το ακριβές στίγμα της λέμβου. Πρώτο στο σημείο πήγε νατοϊκό – γερμανικό πολεμικό πλοίο και στη συνέχεια τα σκάφη του Λιμενικού.

Κατά πληροφορίες, η φουσκωτή βάρκα ήταν χωρητικότητας 10 ατόμων και σε αυτή είχαν ανεβεί 27 με αποτέλεσμα να ξεκολλήσει εντελώς ο πάτος της και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. Κανείς εκ των μεταναστών δεν φορούσε σωσίβιο.

Στην επιχείρηση, η οποία συνεχίζεται, συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Δεν υπήρξε εμπλοκή τουρκικών μέσω στον περιστατικό. Στο σημείο πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημειώνει: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν».

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.