Υπέρμαχος της αποτροπής δημιουργίας υπερδομής ο κ. Μαλαφής

Έπειτα από τη γνωστοποίηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Πολιτισμού, για την υπογραφή παράτασης δημιουργίας υπερδομής ωφελουμένων τρίτων χωρών στη περιοχή Θόλος, ο Δήμαρχος Χίου κ. Ιωάννης Μαλαφής, έλαβε θέση, και μάλιστα εντελώς αντίθετη με τα όσα προετοιμάζει ο κ. Παναγιωτόπουλος για το νησί.

Έτσι λοιπόν, για όσους είχαν την υπόνοια πως ο κ. Μαλαφής, μετά τις συζητήσεις του με τον τέως Υπουργό Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Καιρίδη, άλλαξε γνώμη, ο ίδιος τις καταρρίπτει, επεξηγώντας πως η Δημοτική Αρχή παραμένει πάγια στις απόψεις της και αντιτάσσεται των υπουργικών επιθυμιών της Κυβέρνησης για τη δημιουργία της υπερδομής. Μάλιστα, επιθυμία της θα ήταν, η κοινή απόφαση όλων που λήφθηκε ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου, να γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση.

Από την άλλη, όπως ο ίδιος επεξήγησε, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο προχωρήσουν σε τέτοιου είδους πρακτικές, η Δημοτική Αρχή και η κοινωνία θα σταθεί εμπόδιο σε αυτές, ακόμη και αν η δική σταθεί υπέρ του Υπουργείου Μετανάστευσης. Ωστόσο, ο κ. Μαλαφής διαβεβαίωσε πως αν συμβεί αυτό, θα αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου δικαστικού αγώνα, υπέρ των δικαιωμάτων των δημοτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.