Υποβολή Αίτησης Αποζημίωσης στους πληγέντες της φωτιάς στη Σιδηρούντα

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει τους κατοίκους της Κοινότητας Σιδηρούντας Δ.Ε. Ομηρούπολης που επλήγησαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στο πρωτόκολλο του Δήμου Χίου.
Έντυπα αιτήσεων μπορεί να βρει κανείς στο παρόν Δελτίο Τύπου, στις ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου https://www.chios.gov.gr/prostasia-tou-politi/#oikonomikes), αλλά και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2 ).
Α. Για τις καταστροφές σε κύριες κατοικίες: η αίτηση και τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν υποβάλλονται είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δήμου Χίου (protokollo@chios.gov.gr), είτε αυτοπροσώπως στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Χίου.
Αίτηση για τις καταστροφές στις κύριες κατοικίες μπορούν να υποβάλουν τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι ενοικιαστές.
Αιτήσεις για κατοικίες: https://www.chios.gov.gr/wp…/uploads/2014/11/aitisi.pdf
Β. Για τις καταστροφές σε επιχειρήσεις την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου . Αιτήσεις για τις επιχειρήσεις θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.chios.gov.gr/…/uploads/2023/01/aitisi_ep.pdf
Γ. Για τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες η αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ πληροφορίες στα τηλ. 2271351408 & 2271351419
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων προς το Δήμο Χίου: 31/07/2024
Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση πληγείσας οικίας ή επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο της αίτησης.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου Χίου: 2271350055 και 2271351402

Σχετικές δημοσιεύσεις