Φίλοι Μονοπατιών Χίου – Πεζοπορία στο Μονοπάτι της Λυγερής

Οι “ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ” οργανώνουν άλλη μια πεζοπορία γνωριμίας με τα μονοπάτια των προγόνων μας, και καλούν φυσιολάτρες και πεζοπόρους να περπατήσουν  την Κυριακή  30 Οκτωβρίου  2022 στο μονοπάτι , που συνδέεται με την ιστορία της Λυγερής.

Η διαδρομή μήκους 9,5 χλμ. περίπου έχει αφετηρία τον Ανάβατο και τέρμα τον Άγ. Ισίδωρο του Πιτυούς και ο εκτιμώμενος χρόνος πορείας είναι περίπου 5 με 6 ώρες. Το μονοπάτι αυτό χρησιμοποιούσαν οι αγωγιάτες  από Ανάβατο και Αυγώνυμα για να φτάσουν στις μάντρες του Όρους και σε χωριά του Πελινναίου και της Αμανής. Θεωρείται  δύσκολη διαδρομή και απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους με αντοχή. Ιδιαίτερα στα πρώτα 3 χλμ. υπάρχουν κάποια περάσματα που απαιτούν εμπειρία, ισορροπία και κατάλληλο εξοπλισμό.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και το ραντεβού είναι την Κυριακή 30 / 10  στις 08:00 π.μ. στο Δημαρχείο της Χίου.  ( ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 45 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη – νερό – ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π.) και με τη συμμετοχή τους αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

 Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την προστασία από τον Covid 19. Η χρήση μάσκας στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική.

Μετά την πεζοπορία θα υπάρχει χρόνος για φαγητό στις ταβέρνες του Πιτυούς και του Αγ. Ισιδώρου.

Για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν:

Τα μέλη του συλλόγου 10 ευρώ και τα μη μέλη 12 ευρώ.

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει στο https://forms.gle/wbMdQ6245eWTNjum7

Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 693 86 05 179

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.