«Φωτιά» η βενζίνη: 2,05 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης σήμερα – Πάνω από 1,65 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης τον Οκτώβριο

 

Ανοδική πορεία και πάλι στη τιμή της βενζίνης

Για την σταθεροποίηση των τιμών της βενζίνης, μετά από δύο εβδομάδες αυξήσεων μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και τις αυξομειώσεις των τελευταίων εβδομάδων στις διεθνείς τιμές των καυσίμων, μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαιρί Μαζί» του ΑΝΤ1, ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

Όπως είπε, σήμερα η μέση τιμή πανελλαδικά για την αμόλυβδη σήμερα ανέρχεται σε 2,05 ευρώ ανά λίτρο, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης η μέση πανελλαδική τιμή ανέρχεται σε 1,93 ευρώ ανά λίτρο.

Η εκτίμηση για τη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης

Πέρα όμως από τις εκτιμήσεις του για την πορεία της βενζίνης, μοιράστηκε και την εκτίμηση του, βάσει της πορείας διεθνώς των τιμών του πετρελαίου, για την τιμή με την οποία θα αρχίσει τον Οκτώβριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Μιλώντας ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε πως φέτος, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει με τιμή πάνω από 1,65 ευρώ ανά λίτρο, τιμή που είναι «εφιαλτική» για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, για πολλούς δε καταναλωτές σίγουρα απαγορευτική για χρήση του πετρελαίου για θέρμανση τον χειμώνα που έρχεται.

Πηγή: thestandard.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.