Φώφη Γεννηματά: Έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της – Σήμερα το ύστατο χαίρε

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία.

Στη μητρόπολη Αθηνών έφτασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Το φέρετρό της ήταν τυλιγμένο  με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα θα γραφεί η τελευταία πράξη του εθνικού πένθους, για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής η οποία έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Η σορός της κ. Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.