Χίος: Με προειδοποιητικές βολές σταμάτησε ταχύπλοο το Λιμενικό

Με προειδοποιητικές βολές ανάγκασε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου να σταματήσει ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, που κινούνταν με πορεία προς τις Ελληνικές ακτές, προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια. Το επεισόδιο σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν εντοπίστηκε το ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Νενήτων, στη Νότια Χίο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ακολούθησαν επανειλημμένες ηχητικές προειδοποιήσεις του περιπολικού σκάφους, στις οποίες ο χειριστής του ύποπτου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του 41χρονου αλλοδαπού χειριστή του καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Πηγή

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.