Χίος Μπροστά: Ζητήσαμε να υπάρξει σοβαρή εθνική πολιτική στον τομέα του μεταναστευτικού

Σήμερα, κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε «διαδικτυακή σύσκεψη» από το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για το μεταναστευτικό.
Ο επικεφαλής της παράταξή μας «Χίος Μπροστά» παρουσίασε τις σταθερές μας θέσεις και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Ζητήσαμε ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού, αποσυμφόρηση και κλείσιμο της ΒΙΑΛ με στόχο στην Χίο να γίνεται μόνο καταγραφή.
Επισημάναμε ότι δεν έχει ζητηθεί ούτε μία συγνώμη για την επέμβαση των ΜΑΤ στην παραμεθόριο και αναδείξαμε τις παλινωδίες και την ανακολουθία του Υπουργού Μετανάστευσης και τα επιχειρήματα που αναιρεί από την μία μέρα στην άλλη, αλλά και την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης με τη δημιουργική στατιστική του. Τονίσαμε ότι η διχαστική πολιτική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα καταδικάστηκε από όλους τους Χιώτες.
Παρουσιάσαμε όλες τις αντιφάσεις του υπουργού για τη δομή (δομές;) επιμένοντας στο ότι ακόμη και σήμερα δεν δεσμεύεται στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, αλλά επιμένει στην αδιέξοδη υλοποίηση σχεδιασμών που καταστρέφουν τα νησιά.
Η πραγματικότητα που βιώνει το νησί δεν ωραιοποιείται με επικοινωνιακά κόλπα. Δεν αλλάζει με προθέσεις ολοκλήρωσης ημιτελών έργων που κάποτε ΘΑ ολοκληρωθούν, ενώ τα μόνα έργα που ετοιμάζονται και προχωρούν ταχύτατα είναι αυτά των δομών, με απίθανα ποσά των 130 εκ και 300 εκ Ευρώ. Αυτό το αναπτυξιακό μοντέλο σύνδεσης του μέλλοντος της Χίου με το μεταναστευτικό είναι αδιέξοδο και απορριπτέο.
Ζητήσαμε να υπάρξει επιτέλους σοβαρή εθνική πολιτική στον τομέα του μεταναστευτικού και να σταματήσει να υλοποιείται η πολιτική που διαμορφώθηκε το 2017 από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μόνιμες δομές στα νησιά. Δομές που λειτουργούν ως πόλοι έλξης νέων ροών. Ζητήσαμε η μεταναστευτική πολιτική να μην καταδικάζει την παραμεθόριο σε διαρκή κίνδυνο που τελικά υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.