Χαιρετισμός του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, κατά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντισμήναρχου Κωνσταντίνου Περρίκου

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, κατά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντισμήναρχου Κωνσταντίνου Περρίκου:

«Είναι μεγάλη μου τιμή σήμερα, σε υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της θέλησης όλου του Χιώτικου λαού, να αποκαλύπτουμε την προτομή του Κωνσταντίνου Περρίκου στο Δημοτικό Κήπο της Χίου. Παίρνει έτσι ο Περρίκος τη θέση του στο πάνθεο των Χιωτών ανδρών, που βρίσκονται μες στο Δημοτικό Κήπο, για να τους βλέπουμε και να παίρνουμε το παράδειγμά τους, να ακούμε το μήνυμά τους.

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Περρίκου, περιλαμβάνει την αγνή αγάπη και θυσία προς την πατρίδα μέχρι την τελευταία στιγμή. Το δεύτερό του μήνυμα είναι η αντίσταση στον ολοκληρωτισμό, στις μορφές του ναζισμού και φασισμού, οι οποίες συνεχίζουν και επιδιώκουν να καταπατήσουν τις ζωές μας. Το τρίτο μεγάλο μήνυμα του Κωνσταντίνου Περρίκου έρχεται από εκεί που τον εκτέλεσαν. Λίγα λεπτά πριν τον εκτελέσουν, ο Καλλιμασιώτης ήρωας, έγραφε στο παιδί του, ότι δεν πρέπει το δικό του αίμα να χωρίζει τους λαούς. Αντιθέτως του μετέφερε το μεγάλο όραμα της συνένωσης και της συναδέλφωσης των λαών.  Το μεγαλύτερο μήνυμα όμως του Κ. Περρίκου είναι, ότι αυτός ο 38χρονος Καλλιμασιώτης, είναι αυτός ο οποίος έφτασε τόσο ψηλά. Είναι ένα μήνυμα σε όλους τους Χιώτες, από όποιο χωριό και αν ήμαστε, ότι είναι στο χέρι του καθενός να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του.

Τιμή και δόξα στον Κωνσταντίνο Περρίκο!»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.