Χαιρετισμός του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές, Εκλεκτοί συνάδελφοι,  αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με προσδοκίες, όνειρα και προκλήσεις κάτω από πολύ ιδιαίτερες και ασυνήθιστες συνθήκες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

 

Οι αυλές των σχολείων θα γεμίσουν πάλι με τις χαρούμενες παρουσίες των μαθητών μας. Παρά τις αντιξοότητες ξεκινούμε με όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία και χαμόγελο ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι μαθητές γνωρίζουν ότι κάθε νέα χρονιά είναι ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στην κλίμακα της γνώσης με περισσότερες απαιτήσεις. Η μόρφωση είναι μια συνεχής προσπάθεια που απαιτεί προσήλωση στις υποχρεώσεις, υπομονή, επιμονή και αγώνα για την επίτευξη στόχων. Μόνο έτσι έρχεται η επιτυχία στη ζωή.

 

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί υποδέχονται τους παλιούς και νέους μαθητές με αγάπη και προθυμία να τους καθοδηγήσουν στα μονοπάτια της γνώσης και στη διερεύνηση όλων των πτυχών της μάθησης: βιωματική, διερευνητική και επικοινωνιακή. Παράλληλα το σημαντικό έργο τους συμπληρώνεται και από τον μοναδικό ρόλο που τους επιφυλάσσει ο παιδαγωγικός τους προορισμός, αυτόν της διαμόρφωσης της προσωπικότητας των μαθητών, ώστε ως αυριανοί πολίτες να έχουν υπευθυνότητα, κοινωνικές ευαισθησίες, να είναι ενημερωμένοι και ευσυνείδητοι.  Τους εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

 

Για την ευόδωση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών κρίνεται αυτονόητη η συνδρομή και συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Διότι εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν κοινό στόχο: την πρόοδο των παιδιών. Η διαδρομή λοιπόν είναι κοινή και η μελλοντική επιτυχία στη ζωή των παιδιών θα δώσει διπλή χαρά, στους γονείς ως ανταμοιβή των κόπων τους και στους καθηγητές τους ως θετική ανταπόκριση στις προσπάθειες για απόκτηση γνώσεων και προσόντων.

 

Στο όμορφο αυτό τρίπτυχο της σχολικής ζωής (μαθητές, καθηγητές, γονείς), θα ήθελα να προσθέσω και τον σημαίνοντα ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως εκπροσώπου όλης της κοινωνίας στο πλευρό της εκπαίδευσης. Οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμβάλλουν στην άρτια κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων και την ομαλή λειτουργία σε επίπεδο καθημερινότητας. Με πνεύμα συνεργασίας λοιπόν όλων των εμπλεκομένων στην σχολική ζωή, είναι δυνατό να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές, το σχολείο και την εκπαίδευση γενικότερα.

 

Με ελπίδα και αισιοδοξία, όπως πρέπει πάντα να μας διακρίνει για το καινούργιο που αρχίζει, εύχομαι από καρδιάς να έχουμε μια  εποικοδομητική, δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά 2020-2021!

 

Καλή χρονιά σε όλους!!

Σας ευχαριστώ,

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Αιμιλιανός Ευαγγελινός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.