Χιακή Συμπολιτεία| Δεν υπάρχουν παιδιά δικά μας και «ξένα»

Τα παιδιά, όλα τα παιδιά,  έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε τελεία.

Δεν φταίνε τα παιδιά αν κάποιοι κερδοσκοπούν από την αδιαφανή διαχείριση κονδυλίων για το προσφυγικό. Δεν φταίνε τα παιδιά που αντί για αναλογική κατανομή των προσφύγων στην Ελλάδα και αναλογική κατανομή προσφύγων σε όλη την Ευρώπη κάποιοι εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά.

Είμαστε απέναντι στα ισχυρά συμφεροντα που ευθύνονται γι αυτό, είμαστε όμως δίπλα στα παιδιά. Για να είμαστε αποτελεσματικά απέναντι στα ισχυρά συμφέροντα που ευθύνονται γι αυτό πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε αποφασιστικά δίπλα στα παιδιά. Δεν παίζουμε μικροπολιτικά παιχνίδια με παιδιά.

Στην προσπάθεια θολών, ανώνυμων αλλά απροκάλυπτα ρατσιστικών κύκλων που εδώ και λίγα χρόνια, συγκαλύπτοντας τις δημαρχιακές τους φιλοδοξίες, δηλητηριάζουν την κοινωνία της Χίου, η «Χιακή Συμπολιτεία» στέκεται αποφασιστικά αντιμέτωπη. Το πράξαμε και χθες, το πράττουμε σήμερα, θα το πράξουμε και αύριο!

Μεθοδεύσεις, νομικισμοί, στημένες συνελεύσεις, φαλκίδευση υπογραφών, δεν ακυρώνουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Όλων των παιδιών. Δεν υπάρχουν παιδιά δικά μας και «ξένα».

  • Να λειτουργήσουν άμεσα οι ΔΥΕΠ, χωρίς χρονοτριβές, με πλήρες προσωπικό, με όλη την μέριμνα, ευθύνη και αγάπη που θα δείξουν οι εκπαιδευτικοί.
  • Να αναλάβει άμεσα το Υπουργείο τις ευθύνες του.
  • Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να πάρει επιτέλους θέση και να μην κρύβεται.
  • Όχι στο ρατσιστικό μίσος, στο διχασμό, στην ημιμάθεια και στην ξενοφοβία.

Δεν υπάρχουν παιδιά δικά μας και «ξένα». Όλα τα παιδιά πρέπει να πάνε και να αγαπήσουν το σχολείο τους. Η ζωή λύνει και τα πιο σύνθετα προβλήματα. Η ζωή είναι με τα παιδιά  κι όχι με αραχνιασμένα εξώδικα του βαθέος ρατσισμού.

Χιακή Συμπολιτεία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.