Χρηματοδότηση ύψους 620.000 ευρώ για μελέτες του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών από το πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Τη χρηματοδότηση δύο νέων μελετών που θα συμβάλλουν στην ωρίμανση και στη μετέπειτα υλοποίηση δύο έργων μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας εξασφάλισε ο δήμος μας, μέσα από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ύψους 620.000 ευρώ.

Η έγκριση της χρηματοδότησης έρχεται σαν επακόλουθο της πρότασης που υποβλήθηκε στην πρόσκληση ΑΤ09, στον άξονα προτεραιότητας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με τίτλο: «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ».

Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται οι κάτωθι αναφερόμενες μελέτες:

  1. «Επικαιροποίηση – συμπλήρωση υφιστάμενης μελέτης κατασκευής ταμιευτήρα και έργων αξιοποίησής του για ύδρευση και άρδευση στην Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 449.587,58 ευρώ και
  2. «Μελέτη ανάπλασης οικισμού Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 170.412,42 ευρώ

Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητας ζωής των δημοτών μας, αφενός καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης του νησιού μας για τα επόμενα χρόνια, μέσω της κατασκευής φράγματος στη θέση Βυκολιά και αφετέρου αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά το δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, μέσω της ανάπλαση του οικισμού των Ψαρών.

«Η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης των συγκεκριμένων μελετών επιβραβεύει τους κόπους και τις προσπάθειές μας, καθώς με σωστό προγραμματισμό και πολλή δουλειά καταφέραμε να καταθέσουμε εμπρόθεσμα τις αντίστοιχες ολοκληρωμένες προτάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος μας παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τα πολύ μεγάλα εμπόδια που καλείται καθημερινά να ξεπερνάει έχει καταφέρει να εντάξει στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.446.431,52 ευρώ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.