ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ|| Άσπροι σκλάβοι… Μαύροι σκλάβοι..

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Καρλ Μαρξ (Karl Heinrich Marx/1818-1883):…«Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς…..Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη  για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δεν θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα…»…

Λόγια του Κάρλ Μάρξ και διακηρύξεις της Σοσιαλιστικούς διεθνούς που πολύ απέχουν από την γραμμή φιλανθρωπίας και αποδοχής των μεταναστών που προσπαθούν χρόνια τώρα να μας επιβάλλουν τα προοδευτικά ΜΜΕ.

Και πάμε Χίο; Εκεί όπου όταν πρωτοάρχισε το φαινόμενο της εισροής –από θαλάσσης- μεταναστών και προσφύγων οι κάτοικοι έτρεξαν , βοήθησαν, έδωσαν από το υστέρημα τους. Αυτό αποδεδειγμένα. Και το γράφω γιατί τους κατηγορούν για αφιλόξενους ,ρατσιστές και χωρίς φιλανθρωπικά αισθήματα. Όμως το υστέρημα τελείωσε αλλά …οι μετανάστες πολλαπλασιάζονταν. Και τι να τους δώσεις όταν δεν έχεις κι εσύ; Δίνω σε έναν ζητιάνο που μου κτυπά την πόρτα. Δίνω σε δεύτερο. Μα, όταν έξω από την αυλή μου μαζευτούν εκατό ζητιάνοι τι θα κάνω; Ζω αιχμάλωτος στο σπίτι μου, ασφυκτιώ και θέλω να φύγουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα στη Χίο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Αιχμάλωτοι στη γη τους.  Και …οι μετανάστες; Αιχμάλωτοι σε ξένη γη μακριά από τις εστίες τους με όνειρο την Ευρώπη. Ευρώπη που δεν τους θέλει κι έτσι μένουν εγκλωβισμένοι εδώ.

Εδώ, ώσπου κάποιοι από αυτούς-ανάλογα με τις απαιτήσεις των βιομηχανιών της Ευρώπης-πάρουν τα πολυπόθητα χαρτιά για να γίνουν μετανάστες- μαύροι σκλάβοι στην Ευρώπη.Οι υπόλοιποι που η Διεθνής Αρμοστία δεν θα εγκρίνει τα χαρτιά τους;

Άσπροι σκλάβοι…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην ομιλία του την Παρασκευή (14/2) στη συζήτηση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για τα εργασιακά σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων επανέλαβε ότι «η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων θέσεων αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα», αλλά η σημερινή εικόνα της αγοράς εργασίας είναι εντελώς διαφορετική, με την ανεργία να χτυπά ταβάνι και…

…Από τις 177.632 νέες προλήψεις τον Ιανουάριο οι 95.250 (53,62%) είναι μερικής (74.392) και εκ περιτροπής (20.858) απασχόλησης, ενώ το 46,38% (82.382) είναι πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ  από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), ο μέσος μισθός τον Μάιο του 2019 (αφού είχε γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ), ανήλθε στα 409,21 ευρώ. Άρα σχεδόν 6 στις 10 προσλήψεις τον Ιανουάριο του 2020 έγιναν με μηνιαίες αποδοχές γύρω στα 400 ευρώ κατά μέσο όρο. Δηλαδή με αμοιβές που απέχουν από το να χαρακτηριστούν αξιοπρεπείς.

Να φύγουν μετανάστες οι άνεργοι Έλληνες;< Η μετανάστευση είναι το μέσο για την διαιώνηση της σκλαβιάς>λόγια του Καρλ Μαρξ και διακηρύξεις της Σοσιαλιστικούς διεθνούς….

Άσπροι σκλάβοι, μαύροι σκλάβοι.. Από τότε που ξεκίνησε το προσφυγικό τα συστημικά ΜΜΕ ρατσιστές ανεβάζουν και ρατσιστές κατεβάζουν όσους τολμούν να εναντιωθούν στο προσφυγικό. Άσκηση ψυχολογικής βίας από την πλευρά των κρατούντων  για την ενσωμάτωση των μεταναστών, ποια ενσωμάτωση εφόσον μας λένε ότι προσωρινά ήρθανε και θα πάνε Ευρώπη; Πλύση εγκεφάλου για φιλανθρωπικά αισθήματα υπέρ των προσφύγων από τους φτωχούς πολίτες… Αλλά,ποιοι  δημιουργούν  τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ;
Τα μεγάλα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων δημιουργούν πολέμους , καταστροφές και επόμενο είναι όλοι αυτοί οι ξεριζωμένοι από τις πατρικές εστίες τους να έρχονται και εδώ. Οι πόλεμοι για τα συμφέροντα φέρνουν επιπλέον και φτώχεια. Άρα  πρέπει να κοιτάς ποια είναι η αιτία που δημιουργεί όλα αυτά και όχι μόνο το αποτέλεσμα. Γιατί, λοιπόν, η όλη προσοχή είναι στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης για την αποδοχή των μεταναστών και λούφα και παραλλαγή για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών; Γιατί κανείς δεν μας ζητάει μία διαδήλωση κατά των υπευθύνων των πολέμων; Να, γιατί.

<Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας>. Υπογραφή:Καρλ Μαρξ…

Μα, την Ελλάδα του 2020 έβλεπε ο  Καρλ Μαρξ όταν το έγραφε αυτό; Δεν χρειάζεται να σας θυμήσω ένα-ένα τα εργασιακά δικαιώματα της εργατικής τάξης που έκαναν φτερά τα τελευταία χρόνια.Τους άσπρους σκλάβους με τα 400 ευρώ, εντάξει τους φτιάξαμε.

Πριν λίγες μέρες διάβασα ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει ένα οργανισμό τύπου ΟΑΕΔ για τους μετανάστες που θα δουλεύουν στα χωράφια. Ποια χωράφια όταν η ΕΕ δίνει μάχη για την εξαφάνιση της αγροτιάς μας , οι αγρότες μας είναι πάμφτωχοι, όταν ήρθαν από ΕΕ οδηγίες για το κτύπημα στους κτηνοτρόφους κι όταν οι αλιείς με επιδοτήσεις κατέστρεψαν τα ξύλινα καραβάκια τους; Γη, αγρότες, ζώα-κτηνοτρόφοι, ψάρια-αλιείς.. Οι  βασικές τροφές του ανθρώπου από δημιουργίας γης. Τι θα καλλιεργούν οι μετανάστες αγρότες; Θυμάστε την οδηγία για ξερίζωμα των ελιών μας; Μεταλλαγμένα. Νέοι πόροι πλουτισμού των ιμπεριαλιστών. Πρώτα εξαφανίζω κάθε τι παραδοσιακό και εισάγω νέα προϊόντα-δημιουργήματα εργαστηρίων- νέες πηγές πλουτισμού, με σκλάβους μαύρους μετανάστες κι ένα σκαλί πιο πάνω άσπρους σκλάβους με 400 ευρώ. Πάμφθηνα εργατικά χέρια. Βάλε και τα ρομπότ που θα δουλεύουν στα εργοστάσια , έ,και οι 5 κυβερνήτες της γης θα γίνουν ακόμη ποιο πλούσιοι.

Να γιατί η εισαγωγή των ξένων εργατών….Τα μεγάλα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων…

<Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας>. Υπογραφή:Karl Heinrich Marx. Γερμανός φιλόσοφος, οικονομολόγος, πολιτικός, θεμελιωτής του κομουνισμού. Εφέτος συμπληρώνονται 202 χρόνια από την γέννηση του. Η διορατικότητα του τσακίζει κόκκαλα.

Σημείωση: Άσπροι σκλάβοι , οι φτωχοποιημένοι Ευρωπαίοι, ‘μετανάστες’ στη γη τους χωρίς δικαιώματα και  ικανές αποδοχές.Και, μαύροι σκλάβοι, οι φτωχοί ξένοι, οι ξεριζωμένοι από τη γη τους χωρίς δικαιώματα και ψίχουλα για αποδοχές. Άσπροι και μαύροι χωρίς κανένα μέλλον…

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος

Ερευνήτρια Ελληνικής λογοτεχνίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.