Χωρίς λεωφορείο 18 μαθητές του σχολείου της Συκιάδας

«Το Μάη του 2018 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργήθηκε το Δημοτικό Σχολείο Συκιάδας – Λαγκάδας, από την ενοποίηση των σχολείων  των δύο γειτονικών χωριών Λαγκάδας και Συκιάδας στη Βορειοανατολική Χίο. Με τη συγχώνευση οι υποσχέσεις ότι εξασφαλίζονται οι ανάγκες των σχολείων, μαθητών και γονιών, έδιναν κι έπαιρναν.
Σήμερα, οι μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν από τη Λαγκάδα προς την έδρα του σχολείου στη Συκιάδα, είναι 18, με σημαντικό αριθμό από τις τάξεις Α’ και Β’, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στο αυτοκίνητο.
Το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε και δεν έχει δρομολογηθεί η μεταφορά των μαθητών
», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, ζητά την άμεση δρομολόγηση σχολικού λεωφορείου και την τοποθέτηση σχολικού συνοδού για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.
Το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς 18 μαθητών από το χωριό της Λαγκάδας προς τη Συκιάδα, θέτουν με ανακοίνωσή τους και οι γονείς των μαθητών..
Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου απέστειλε σχετική επιστολή στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή , στην οποία αναφέρουν:

«Σύσσωμοι οι γονείς και οι κάτοικοι των δυο χωριών προτείνουν να υπάρχει σχολικό λεωφορείο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, αποκλειστικά για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου από την ΠΡΩΤΗ μέρα του σχολικού έτους».
Είναι απαραίτητο άμεσα οι αρμόδιοι εντάξουν στο πρόγραμμα των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείο και την περίπτωση αυτή του σχολείου της Συκιάδας.
Η συγχώνευση των σχολείων πραγματοποιήθηκε, το πως θα μεταφέρονται τα παιδιά από το ένα χωριό στο άλλο, φυσικά αμέλησαν να το σκεφτούν.

Διαμαρτυρία γονέων για το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς 18 μαθητών

Διαμαρτυρία στα γραφεία της  Α’ θμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι γονείς από τη Λαγκάδα, κρατώντας κλειστό το σχολείο την επομένη μέρα του αγιασμού, ζητώντας την δρομολόγηση σχολικού λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους προς το Τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο της Συκιάδας.

Τα δύο σχολεία των δυο χωριών συμφώνησαν να ενωθούν τα Δημοτικά σχολεία Συκιάδας- Λαγκάδας, ωστόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν φρόντισε να δρομολογήσει λεωφορείο για να μεταφέρει τα παιδιά.

Προτάθηκε στους γονείς για 15 ημέρες, μέχρι να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός, να μεταφέρονται τα παιδιά με το λεωφορείο της γραμμής.

Οι γονείς από τη μεριά τους δεν αποδέχθηκαν την πρόταση αυτή αφού το λεωφορείο φτάνει στο σχολείο μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη των μαθημάτων αλλά και γιατί η συγκεκριμένη πρόταση δεν πλήρη τις προυποθέσεις ασφαλείας για τη μεταφορά παιδιών από 6 χρόνων.

Από την άλλη μεριά, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες ώστε η Οικονομική Επιτροπή να να κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μαθητική γραμμή Λαγκάδα- Συκιάδα- Λαγκάδα. Πιο συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χρύσανθος Αργυρίου ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα εδώ και αρκετές μέρες, και δήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, να κατατεθούν και να ανοίξουν οι προσφορές για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Από την στιγμή που είναι 18 παιδιά, προβλέπεται η δρομολόγηση mini-bus  ενώ για το θέμα του συνοδού θα πρέπει να υποβάλλει σχετικό αίτημα ο διευθυντής του σχολείου.
Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, μέχρι να υπάρξει η έγγραφη δέσμευση ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.