Χωρίς παρωπίδες και τεμενάδες! Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνω ποτέ σφουγγοκωλάριος!

Το χθεσινό μου άρθρο ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ σχετικά με την Εκλεγμένη άνευ εκλογών ΝΟΔΕ της Χίου προκάλεσε αναμπουμπούλα και πολλά σχόλια και άρχισαν από διαφόρους να λέγονται εάν και κατά πόσον εγώ ο “Λευτέρης Πυκνής” θα μπορούσα να κάνω τα στραβά μάτια και να γίνω αρεστός στο κόμμα γενικότερα και τους πολιτικάντηδες ή μάλλον στά προσωπικά μου πιστεύω, ιδεολογία και ελευθερία λόγου και γραφίδος!
Πάντως όλες οι κριτικές έλεγαν και έγραφαν ότι είμαι αντικειμενικός και ανεξάρτητος δίχως εμπάθεια, παρωπίδες και προκαταλήψεις!
Τα λίγα παράπονα ήταν δια τηλεφώνου, πώς και γιατί και χαιρετίσματα στην εξουσία, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
Έμαθα από μικρό παιδί να είμαι ανεξάρτητος επαναστάτης με τις δικές μου απόψεις και πεποιθήσεις που συμπεριλαμβάνονται σε τρεις λέξεις (Πατρίδα, Οικογένεια, Χριστιανοσύνη) και έπονται η γνήσια αγάπη, φιλία, εχεμύθεια, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη ,σεβασμός και αυτοσεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο των συνανθρώπων μας.
Επειδή ήμουν ατίθασος και επαναστάτης με την καλή έννοια με τις όποιες ελεύθερες ρίζες και γονίδια καθώς και το DNA πού κληρονόμησα από τον πατέρα μου Σπύρο Πυκνή πού ποτέ του δεν μου χάρισε καμιά μου σκανταλιά ή ανυπακοή με αποτέλεσμα να έχω φάει το ξύλο της αρκούδας με το πλακέ του πριονιού και σχεδόν πάντα τα κωλομέρια μου ήταν μελανιασμένα, γιατί ποτέ του δεν με κτύπησε στο πρόσωπο ή στο κεφάλι για να μην μου κάνει ζημιά!
Άλλα χρόνια, άλλες νοοτροπίες άλλη διαπαιδαγώγηση τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας 1950 ,αλλά ποτέ δεν του κράτησα κακία ή μίσος γιατί στην πραγματικότητα αυτό το ξύλο με έκανε σωστό άνθρωπο και να σέβομαι τις τρεις λέξεις που είναι το προσωπικό μου Ευαγγέλιο (Πατρίδα, Οικογένεια, Χριστιανοσύνη) και φυσικά η αγάπη ,η φιλία, η αλληλεγγύη και σεβασμός στον συνάνθρωπο και μάλιστα τον πατέρα μου τον υπεραγαπούσα!
Και έρχομαι στο συνημμένο κείμενο της φωτογραφίας με τον διάλογο του Διογένη που λέει τα εξής:
“Μια μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές. Δεν υπήρχε σε όλη την Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μια σούπα με φακές. Αν έτρωγες φακές σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας. Πέρασε τότε ένας πλούσιος φίλος του άρχοντα και του είπε “Αχ καημένε Διογένη ” Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος και κολάκευες λίγο τον Άρχοντα, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές! Αχ καημένε φίλε μου! Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές δεν θα ήσουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνέχεια τον Άρχοντα”!
Σοφά λόγια πού σκιαγραφούν τις αντιθέσεις της σημερινής εποχής του ” καλόν εστί το γλείφειν κώλοις” αρχαιότατο ρητό!
Και για να προσγειώνεται κανείς στην σημερινή συγκυρία και την πραγματικότητα όσον αφορά τις φακές του ” ΔΙΟΓΈΝΗ ” ξεκάθαρα ντόμπρα καθαρά και σταράτα σάς λέω ακόμη για άλλη μια φορά ότι το καλύτερο μου φαγητό είναι τα Κουκιά και γενικώς τα όσπρια ( Μεσογειακή διατροφή) ή κανέναν μουσακά δικής μου παρασκευής και μεθόδου, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνω αρεστός ή υποχείριο κανενός για να φάω αστακό η συναγρίδα ,γιατί στην διαχρονική διαδρομή της ζωής μου έχω χορτάσει με όλες τις γεύσεις και ποικιλίες εδεσμάτων “σε σαλόνια και κατόγια” που λέει το τραγούδι, αλλά και σε απλά αγνά φιλικά τραπέζια με φίλους και συγγενείς και με γλέντια και χορούς και φυσικά πολύ αγάπη και ευτυχισμένες αξέχαστες στιγμές.
Και το μήνυμα μου προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι ο “Λευτέρης Πυκνής (Μαλλιάς) Καλλιμασιώτης” δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ποτέ σε καλούπια και να φορέσει παρωπίδες χωρίς λόγο και άποψη και να γίνει πολιτικό υποχείριο και σφουγγοκωλάριος κανενός, γιατί ως προμετωπίδα έχει την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία λόγου και γραφίδος και δεν δέχεται την ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!
Καλό Ξημέρωμα και Καλό Σαββατοκύριακο με Υγεία και Χαρά και προπαντός ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
Χίος, 23 Οκτωβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.